FIFA: Καλεί σε διάλογο τους προπονητές για τη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Σε διάλογο κάλεσε η FIFA τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς ανά τον κόσμο, επιμένοντας στην ιδέα για διεξαγωγή των Παγκοσμίων Κυπέλλων ανά δύο χρόνια αντί για τέσσερα.

FIFA: Καλεί σε διάλογο τους προπονητές για τη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Η FIFA συγκεντρώνει τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τη μεταρρύθμιση του διεθνούς ημερολογίου ποδοσφαίρου, το οποίο έχει κύριο πυλώνα του τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

«Κάθε προπονητής των Εθνικών ομάδων Ανδρών έχει κληθεί να συμμετάσχει σε διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις αυτήν την εβδομάδα για να συζητηθεί ένα πιθανό νέο ημερολόγιο από το 2024. Οι διαδικτυακές συναντήσεις είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.

Οι συζητήσεις θα διευθύνονται από τον Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας ανάπτυξης στη FIFA και θα περιλαμβάνουν μια σειρά από σημεία συζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των παικτών, των διεθνών «παραθύρων», της συχνότητας των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA κι άλλων σημαντικών θεμάτων στο παιχνίδι.

«Ως προπονητές των εθνικών ομάδων ανδρών, η συμβολή τους είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Βενγκέρ, ο οποίος ηγείται της τεχνικής συμβουλευτικής ομάδας Ανδρών, για να συμπληρώσει: «Οι ευκαιρίες για να συναντηθούμε είναι λίγες, αλλά πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτές τις ευκαιρίες γιατί αυτός ο διάλογος βοηθά όλους μας να προστατεύσουμε τον ρόλο που έχει το ποδόσφαιρο στον κόσμο και να το κάνουμε πραγματικά παγκόσμιο».

Η δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA ούσα στον πάγκο της εθνικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζιλ Έλις, θα ηγηθεί του τεχνικού συμβουλευτικού γκρουπ για το ποδόσφαιρο γυναικών.