Τσεφέριν για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Είναι εντελώς ανοησία»!

Λάβρος ήταν ο Αλεξάντερ Τσεφέριν μιλώντας για την πρόταση της FIFA περί διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο έτη. Τι είπε για ποδόσφαιρο γυναικών, την επαναλειτουργία και χωρητικότητα των γηπέδων, αλλά και τους μάνατζερ.

Τσεφέριν για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Είναι εντελώς ανοησία»!

Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Αλεξάντερ Τσεφέριν, σχολιάζοντας την πρόταση της FIFA για διεξαγωγή των Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια αντί για τέσσερα, όπως ισχύει από την απαρχή του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού στον πλανήτη.

Σε δηλώσεις του στη Rai Sport, ο πρόεδρος της UEFA ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στη συγκεκριμένη ιδέα, ενώ παράλληλα μίλησε για το ποδόσφαιρο γυναικών, την επαναλειτουργία και χωρητικότητα των γηπέδων, αλλά και για το θέμα των ποδοσφαιρικών μάνατζερ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσεφέριν για...

Την πρόταση της FIFA για τη διεξαγωγή των Μουντιάλ: «Η ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια είναι εντελώς ανοησία. Οι παίκτες είναι απασχολημένοι 365 ημέρες το χρόνο και προτείνει η FIFA να παίξουν άλλο ένα μεγάλο τουρνουά στο τέλος κάθε σεζόν; Αυτό θα καταστρέψει τους παίκτες και θα αυξήσει τους τραυματισμούς».

Το ποδόσφαιρο γυναικών: «Το να παίζεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάθε χρόνο, κινδυνεύει να επισκιάσει το γυναικείο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο χρήματα, δεν υπάρχουν μόνο χρήματα, υπάρχει και μια ουσία σε αυτό το άθλημα».

Την επαναλειτουργία και τη χωρητικότητα των γηπέδων: «Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το 35-50%, όταν οι εσωτερικοί κινηματογράφοι έχουν ανοίξει ξανά χωρίς προβλήματα. Ακόμα και στο 50% οι άνθρωποι είναι κοντά, οπότε ήρθε η ώρα να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Το θέμα των ποδοσφαιρικών ατζέντηδων: «Αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι στη δικαιοδοσία της FIFA, αλλά θέλουμε επίσης να παρέμβουμε σε αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι πρέπει να το συζητήσουμε, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι».