Βενγκέρ: «Προκριματικά Αύγουστο-Σεπτέμβριο και έναρξη σεζόν τον Νοέμβριο

Ο Αρσέν Βενγκέρ συνεχίζει να παρουσιάζει διάφορα πλάνα, που - σύμφωνα με τον ίδιο - θα πάνε μπροστά το ποδόσφαιρο και θα προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές.

Βενγκέρ: «Προκριματικά Αύγουστο-Σεπτέμβριο και έναρξη σεζόν τον Νοέμβριο

Στο Κατάρ βρίσκεται ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είχε συζήτηση με παλιούς του ποδοσφαιριστές, με προπονητές και με γνωστούς δημοσιογράφους. Εκεί αποκάλυψε όλες τις ιδέες του για την πρόοδο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τη δική του οπτική γωνία και εξήγησε πώς μπορεί να διεξάγεται ανά δύο χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο σε σχέση με την έναρξη της σεζόν για τους συλλόγους.

Αναλυτικά:

«Όλοι οι παίκτες ανησυχούν για την ποσότητα και την ποιότητα των αγώνων. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, κάνοντας λιγότερα ταξίδια. Ο τρόπος συνδυασμού των αγώνων των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων δεν είναι ο καταλληλότερος. Πρέπει να μειώσουμε τους αγώνες, αλλά πρέπει, παράλληλα, αυτοί να είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι οπαδοί θέλουν πιο σημαντικούς αγώνες και το απαιτούν. Πρέπει να μειώσουμε τις διαφορές μεταξύ των ομοσπονδιών».

«Τον Σεπτέμβριο υπάρχει ήδη το πρώτο παράθυρο, τον Οκτώβριο το δεύτερο, τον Νοέμβριο το τρίτο και τον Μάρτιο το τέταρτο. Όλοι αυτοί είναι πάρα πολλοί προκριματικοί γύροι για να αποφευχθούν τα ταξίδια. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι για τα προκριματικά των συλλόγων και ο Οκτώβριος θα είναι για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων. Από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος της σεζόν θα γίνονται οι διοργανώσεις των συλλόγων, δηλαδή πρωταθλήματα, Κύπελλα και οι διοργανώσεις της UEFA»!