Βέλγιο-Αγγλία 2-0: Δίκαια στο τρίτο «σκαλί»

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ απέδειξε επί... τάπητος ότι ήταν καλύτερο σύνολο από την Αγγλία, κερδίζοντάς τη με 2-0 στον μικρό τελικό του Μουντιάλ.

Βέλγιο-Αγγλία 2-0: Δίκαια στο τρίτο «σκαλί»

Μετά το παιχνίδι που έδωσαν μεταξύ τους στη φάση των ομίλων, το Βέλγιο και η Αγγλία έμελλε να συναντηθούν ξανά στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, τον επονομαζόμενο από κάποιους και «τελικό της παρηγοριάς».

Δε γνωρίζουμε αν η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ... παρηγορήθηκε με τη νίκη επί των Άγγλων, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι απέδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στο συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, κερδίζοντας 2-0 και καταλαμβάνοντας πέρα ως πέρα δίκαια την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους μόλις στο 4ο λεπτό, όταν «ξεδίπλωσαν» όμορφη επιθετική προσπάθεια με τελικό αποδέκτη τον Μενιέ, ο οποίος με προβολή στην «καρδιά» της αγγλικής περιοχής (ύστερα από γύρισμα του Τσαντλί) έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Άγγλοι προσπάθησαν και είχαν τις στιγμές τους -με κορυφαία αυτή του Ντάιερ στο 70' με τον Αλντερβάιρελντ να σώζει πάνω στη γραμμή-, ωστόσο στο 82' αποδόθηκε ποδοσφαιρική... δικαιοσύνη, όταν ο Ντε Μπρούιν έβγαλε τον Αζάρ «στην πλάτη» του Τζόουνς, με τον επιθετικό της Τσέλσι να «εκτελεί» τον Πίκφορντ και να γράφει τον επίλογο της αναμέτρησης...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Στάδιο Αγ. Πετρούπολης

ΒΕΛΓΙΟ-ΑΓΓΛΙΑ 2-0

Σκόρερ: 4' Μενιέ, 82' Αζάρ

Διαιτητής: Αλιρέζα Φαγκανί (Ιράν)

Κίτρινες κάρτες: 90'+3' Βίτσελ - 52' Στόουνς, 77' Μαγκουάιρ

Κόκκινες κάρτες: -

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόνγκεν, Τίλεμανς (78' Ντεμπελέ), Βίτσελ, Μενιέ, Τσαντλί (39' λ. τρ. Φερμάλεν), Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου (60' Μέρτενς).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τζόουνς, Ντάιερ, Ντελφ, Λόφτους-Τσικ (84' Ντέλε Άλι), Ρόουζ (46' Λίνγκαρντ), Τρίπιερ, Στέρλινγκ (46' Ράσφορντ), Κέιν.