Ο Μαγκουάιρ των 50 εκατομμυρίων λιρών

Μόλις πριν από έναν χρόνο ο 25χρονος Άγγλος στόπερ αποκτήθηκε από τη Λέστερ αντί 12 εκατομμυρίων στερλινών, ωστόσο μετά τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Ρωσίας η αξία του εκτοξεύτηκε στα ύψη

Ο Μαγκουάιρ των 50 εκατομμυρίων λιρών

Μία συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Παράλληλα όμως, ιδιαίτερη σημασία έχει πολλές φορές και για τους συλλόγους στους οποίους αγωνίζονται οι παίκτες, αφού οι καλές εμφανίσεις των διεθνών μπορούν να εκτοξεύσουν στα ύψη την αξία τους στο μεταγραφικό παζάρι. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα τούτου είναι και η υπόθεση του Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος συμμετείχε στο εφετινό Μουντιάλ της Ρωσίας με την εθνική ομάδα της Αγγλίας και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, φτάνοντας με τα «λιοντάρια» ως τα ημιτελικά του θεσμού.

Ο 25χρονος στόπερ μόλις πριν από έναν χρόνο αποχώρησε από τις «τίγρεις» της Χαλ και εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της Λέστερ έναντι του ποσού των 12 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, το οποίο με βάση και τα επιπλέον μπόνους μπορεί να ανέβει στα 17 εκατομμύρια στερλίνες. Πλέον όμως, μετά το Μουντιάλ, ο διεθνής άσος αποτελεί «Μήλον της Έριδος» για ουκ ολίγους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μάλιστα, να ετοιμάζει επίσημη πρόταση που φτάνει… τα 50 εκατομμύρια στερλίνες! Άξιο αναφοράς, επίσης, είναι και το γεγονός ότι ο Μαγκουάιρ αμείβεται αυτή τη στιγμή με το ποσό των 45 χιλιάδων λιρών την εβδομάδα στις «αλεπούδες», ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» με τη σειρά τους είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν διάπλατα το ταμείο τους και να του προσφέρουν διπλασιασμό των αποδοχών ώστε να τον πείσουν να μετακομίσει στο Ολντ Τράφορντ.

Τα πρώτα «βήματα» και τα «λιοντάρια»

Ο Μαγκουάιρ έκανε τα πρώτα του «βήματα» στις ακαδημίες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το 2011 κέρδισε μία θέση στην πρώτη ομάδα των «λεπίδων». Τρία χρόνια αργότερα, έπειτα από 166 εμφανίσεις και 12 γκολ στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, μετακόμισε στη Χαλ κι έκανε τις «παρθενικές» του εμφανίσεις στα μεγάλα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ. Πέρσι τον Ιούνιο πραγματοποίησε τελικά ένα ακόμα μεγάλο «βήμα» στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στη Λέστερ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πήρε μέρος σε όλες (38) τις αναμετρήσεις των «αλεπούδων» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Αγγλία.

Όσο για την πορεία του στην εθνική; Αγωνίστηκε σε μόλις ένα παιχνίδι με την ομάδα κάτω των 21 χρόνων κι αυτό φιλικό κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία το 2012, πριν κληθεί από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην ανδρική ομάδα τον Αύγουστο του 2017 για τα ματς των «λιονταριών» στα προκριματικά του Μουντιάλ. Τελικά επιλέχθηκε από τον ομοσπονδιακό του προπονητή στην 23άδα για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πέραν του ότι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα ρωσικά γήπεδα, πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο στη νίκη της Αγγλίας με 2-1 επί της Σουηδίας στα προημιτελικά του τουρνουά.

Αν αυτό το καλοκαίρι θα επιλέξει να παραμείνει στις τάξεις της Λέστερ και να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο συνεργασίας ή αν θα προτιμήσει να αλλάξει για ακόμα μία φορά «στρατόπεδο» στην καριέρα του θα το δούμε προσεχώς…