Σάουθγκεϊτ: «Όλοι θέλουν να παίξουν με το Βέλγιο»

Τι δήλωσε ο εκλέκτορας της εθνικής Αγγλίας ενόψει του μικρού τελικού του Σαββάτου (14/7, 17:00) κόντρα στο Βέλγιο.

Σάουθγκεϊτ: «Όλοι θέλουν να παίξουν με το Βέλγιο»

Στις δύσκολες μέρες που πέρασε ο ίδιος και οι παίκτες του μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία, στην προθυμία των ποδοσφαιριστών του να αγωνιστούν στον μικρό τελικό κόντρα στο Βέλγιο, αλλά και στις πιθανές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα για τον συγκεκριμένο αγώνα, στάθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στις δηλώσεις του ενόψει του σαββατιάτικου (14/7, 17:00) ματς.

«Έχουμε θέσει ένα στάνταρ δουλειάς και τρόπου παιχνιδιού και θέλουμε να το διατηρήσουμε ως το τέλος. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι είναι έτοιμοι σωματικά. Όλοι θέλουν να παίξουν, όλοι προπονήθηκαν το πρωί. Κάποιες φορές δεν είναι η σωστή απόφαση να παίξει κάποιος που δεν έχει ενέργεια», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο εκλέκτορας της εθνικής Αγγλίας και συνέχισε:

«Δεν θα είναι ακριβώς η ίδια ενδεκάδα (σ.σ. σε σχέση με τον ημιτελικό), αλλά ιδανικά θα θέλαμε να κάνουμε τις λιγότερες δυνατές αλλαγές. Υπάρχουν 1-2 τραυματισμοί και 1-2 με μικροασθένειες. Έχουμε όμως υψηλό κίνητρο να αποδώσουμε καλά και να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που μόνο μία εθνική ομάδας της Αγγλίας έχει καταφέρει».

Για την ψυχολογία των παικτών του μετά την ήττα από την Κροατία, ο Σάουθγκεϊτ επισήμανε: «Προφανώς ήταν δύο δύσκολες ημέρες για εμάς. Ημασταν 20 λεπτά μακριά από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά, στην παράταση, δέκα λεπτά μακριά από τη διαδικασία των πέναλτι.

Ο λόγος που είμαστε εδώ ήταν να πετύχουμε αυτό το μεγάλο στόχο. Φτάσαμε στην Αγία Πετρούπολη στις 6:30 π.μ. την ημέρα μετά τον αγώνα (σ.σ. Πέμπτη), οπότε ήταν ημέρες γεμάτες συναισθήματα.

Οι παίκτες όμως είναι απίστευτοι, είναι χαρά να δουλεύεις μαζί τους. Έχουν ενέργεια και την επιθυμία να τελειώσουν καλά τη διοργάνωση. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και το έθνος μας».