Ινφαντίνο: «Το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών»

«Μέλι» έσταξε για τη Ρωσία και την κυβέρνηση του Βλάντιμιρ Πούτιν ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ.

Ινφαντίνο: «Το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών»

Όσκαρ... υπερβολής από τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο Ιταλοελβετός επέμεινε στην άποψή του ότι «πρόκειται για το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών», ενώ εξύμνησε τόσο τον Βλάντιμιρ Πούτιν και την κυβέρνησή του, όσο και τη Ρωσία σαν χώρα, τονίζοντας ότι «έχει αλλάξει» και ότι «η πραγματικότητα (σε σχέση με τη Ρωσία) δεν είναι αυτό που πιστεύουμε».

Αναλυτικά οι... αποθεωτικές δηλώσεις του Ινφαντίνο: «Πριν από μερικά χρόνια είχα δηλώσει ότι αυτό το Μουντιάλ θα είναι το καλύτερο της ιστορίας. Σήμερα μπορώ να επαναδιατυπώσω την άποψή μου, λέγοντας πως πρόκειται για την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών».

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση του Βλάντιμιρ Πούτιν. Η Ρωσία έχει αλλάξει, έχει γίνει μια πραγματική χώρα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο με το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος του DNA της χώρας, χάρη στην απόδοση της εθνικής ομάδας. Όλα είναι όμορφα εδώ. Η κληρονομιά αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σημαντική και αυτό που κτίσθηκε, κτίσθηκε για το μέλλον».

«Αυτό που έχει αλλάξει, είναι η αντίληψη για την Ρωσία. Περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες, στη Μόσχα, αλλά και σε όλες τις πόλεις υποδοχής, έχουν συνειδητοποιήσει ότι έφτασαν σε μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, σε μια χώρα έτοιμη να δείξει στον κόσμο ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε. Η Ρωσία είναι μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία της ανθρωπότητας».