Μουντιάλ 2018: Η 11άδα που απογοήτευσε

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει για την 11άδα των σπουδαίων άσων που απογοήτευσαν στο 21ο Παγκόσμιο κύπελλο! Από τον Ντε Χέα, το Νειμάρ, έως τον Μέσι και τον Γκεδές…

Μουντιάλ 2018: Η 11άδα που απογοήτευσε

Σε κάθε κορυφαία ποδοσφαιρική ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όλοι μας ελπίζουμε να δούμε και να θαυμάσουμε τους καλύτερους. Αυτούς που κατά την διάρκεια της σαιζόν είχαν εντυπωσιάσει. Πάντα ή σχεδόν πάντα όλοι αναμένουν την στέψη των κορυφαίων. Για παράδειγμα όλοι μας περιμέναμε το Νειμάρ και την παρέα του να διακριθούν. Τον Μέσι να σηκώσει το ανάστημά του και αρκετούς άλλους.

Όμως στο απρόβλεπτο αυτό 21ο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας πολλά από τα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους (κούραση, προσωπικά θέματα κ.α ) να βοηθήσουν τις ομάδες τους.

Ας δούμε ποια ήταν αυτά τα αστέρια που δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους:

ΝΕΙΜΑΡ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών (222 εκ. ευρώ είχε δώσει η Παρί το καλοκαίρι του 2017 και εξαγόρασε την ρήτρα του στην Μπαρσελόνα) , δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι από αυτά που περιμέναμε. Εκείνο που σίγουρα διακρίθηκε ήταν οι κωλοτούμπες που έκανε παρά τα μαγικά του κόλπα.

ΜΕΣΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Οι οπαδοί του περίμεναν πως και πως αυτή την διοργάνωση με την ελπίδα να οδηγήσει την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου ή έστω ξανά στον τελικό. Αντιθέτως ήταν μία μεγάλη απογοήτευση για τους οπαδούς της Αλμπιτσελέστε . Κι όμως ο Μέσι είχε πάει στην Ρωσία με δύο τίτλους στην πλάτη (πρωτάθλημα, κύπελλο) , αλλά δεν προσέφερε παρά ελάχιστα και φυσικά αποχώρησε με την εθνική του ομάδα, η οποία βγήκε εκτός από την Γαλλία.

ΕΖΙΛ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Ο αριστεροπόδαρος μέσος, όπως την σαιζόν που πέρασε ήταν απογοητευτικός στην Πρέμιερ λιγκ με την Άρσεναλ, το ίδιο συνέβη και στα γήπεδα της Ρωσίας με την εθνική Γερμανίας. Δεν μπόρεσε σε κανένα παιχνίδι να δείξει κάτι από την κλάση του. Ο Εζίλ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

ΝΤΕ ΧΕΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Ενώ την σαιζόν που πέρασε ο τερματοφύλακας ήταν υπέροχος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τώρα με την εθνική του ομάδα στην Ρωσία, ήταν εκτός τύπου και χρόνου. Πραγματοποίησε σωρεία λαθών και ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές των «φούριας ρόχας»

ΣΑΛΑΧ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ )

Η σαιζόν που έληξε στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν δική του. Αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σαιζόν. Βοήθησε την Λίβερπουλ να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στα γήπεδα της Ρωσίας απογοήτευσε όπως και αρκετοί άλλοι.

ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Ο φορ της Μπάγερν Μονάχου μπορεί στην Μπουντεσλίγκα να είχε μία ακόμη θαυμάσια σαιζόν αλλά στην εθνική Πολωνίας δεν παρουσίασε τίποτε το σημαντικό. Ήταν σχεδόν εξαφανισμένος και στα τρία παιχνίδια που έδωσε, δίχως μάλιστα να πετύχει ούτε ένα γκολ.

ΙΓΚΟΥΑΙΝ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Όταν τον χρησιμοποίησε ο προπονητής του, Χόρχε Σαμπαόλι δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι ώστε να βοηθήσει την εθνική του ομάδα. Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά την σαιζόν που πέρασε περνούσε απαρατήρητος. Έτσι συνέβη και στο 21ο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Τώρα μάλιστα όλα δείχνουν πως θα αναζητήσει αλλού την τύχη του αφού δεν θα συνεχίσει στην Γιουβέντους.

ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)

Είχε κέφι, διάθεση αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που ήθελε και περίμεναν οι οπαδοί της εθνικής του ομάδας. Σίγουρα κάποιοι τραυματισμοί τον επηρέασαν σημαντικά.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΛΒΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Όλοι περίμεναν πως στο τελευταίο του πιθανότατα Παγκόσμιο κύπελλο θα έκανε κάτι περισσότερο. Όμως μπορεί να είχε εντυπωσιάσει με την ομάδα του την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που όλοι περίμεναν. Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του.

ΜΑΤΣ ΧΟΥΜΕΛΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, παρουσιάσθηκε αρκετά απρόσεκτος. Πραγματοποίησε αρκετά λάθη που δεν δικαιολογούνται για την αξία του. Φάνηκε ίσως πως ήταν κουρασμένος ή εξαντλημένος από τα πολλά παιχνίδια σε Μπουντεσλίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ.

ΓΚΕΔΕΣ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)

Ο θεωρούμενος κατά πολλούς διάδοχος του Κριστιάνο Ρονάλντο στην γραμμή πυρός της εθνικής του ομάδας, δεν έδειξε πως μπορεί να φτάσει ψηλά.

Mάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo