Κίνδυνος αποκλεισμού για Βίντα από το Μουντιάλ!

Ο Κροάτης κινδυνεύει να αποκλειστεί από τα ημιτελικά με την Αγγλία εξαιτίας βίντεο που αναρτήθηκε όπου φωνάζει συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας. 

Κίνδυνος αποκλεισμού για Βίντα από το Μουντιάλ!

Η Κροατία απέκλεισε τη διοργανώτρια Ρωσία από τα ημιτελικά του Μουντιάλ στη διαδικασία το πέναλτι, ωστόσο ενδέχεται στην αναμέτρηση με την Αγγλία να έχει μία σημαντική απουσία.

Συγκεκριμένα, ο σκόρερ του δεύτερου γκολ της Κροατίας, Ντομαγκόι Βίντα, κινδυνεύει με αποκλεισμό από τον ημιτελικό. Ο λόγος είναι ένα βίντεο το οποίο ανάρτησε στο youtube. Ο Κροάτης αμυντικός φαίνεται στο βίντεο να φωνάζει συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας: «Δόξα στην Ουκρανία», σύνθημα δηλαδή που παραπέμπει στον ουκρανικό στρατό και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κυρίως από τους διοργανωτές Ρώσους.

Αξιοσημείωτο αποτελεί πως στο βίντεο βρίσκεται και ο παλαίμαχος διεθνής και πρώην συμπαίκτης του στην Κροατία, Όγκνιεν Βουκόγεβιτς, ακούγεται να φωνάζει: «Αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό (Κιέβου) και την Ουκρανία».

Λόγω των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, ο Βίντα αντιμετωπίζει σοβαρό ενδεχόμενο τιμωρίας. Η FIFA εξετάζει το βίντεο προκειμένου να αποφασιστεί αν θα υπάρξει τιμωρία για τον Κροάτη αμυντικό. Ο Βίντα προσπάθησε να τα... μπαλώσει, δηλώνοντας πως το βίντεο ήταν μια πλάκα και πως συμπαθεί πολύ το ρωσικό λαό.