Ουρουγουάη-Γαλλία 0-2: Απλά ανώτεροι...

Οι «τρικολόρ» είχαν περισσότερα «όπλα» από τη χαλκέντερη μεν, ελλιπή δε Ουρουγουάη και πέρασαν δίκαια στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ουρουγουάη-Γαλλία 0-2: Απλά ανώτεροι...

Φυσιολογική και δίκαιη ήταν η επικράτηση της Γαλλίας επί της Ουρουγουάης στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν να περνάει στους «4» του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της βραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στη Βραζιλία και το Βέλγιο. Οι «τρικολόρ» πολύ απλά είχαν περισσότερα «όπλα» στη διάθεσή τους απέναντι στη «σελέστε», η οποία αν και ελλιπής (η απουσία του τραυματία Καβάνι ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή) τα έδωσε όλα, όμως η προσπάθειά της δεν ήταν αρκετή για να κάνει την έκπληξη απέναντι στην υπερπλήρη Γαλλία.

Ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο 40λεπτο οι «τρικολόρ» μπήκαν μπροστά στο σκορ όταν ο Βαράν έκανε όμορφη κίνηση στο φάουλ του Γκριεζμάν κι έπιασε εξαιρετική κεφαλιά νικώντας τον Μουσλέρα. Οι Ουρουγουανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Λουίς Σουάρες ήταν απελπιστικά μόνος επιθετικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η απίστευτη γκάφα του τερματοφύλακα της Γαλατασαράι στο 61' μετά το σουτ του Γκριεζμάν, για να ρίξει ουσιαστικά «τίτλους τέλους» στο παιχνίδι...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Στάδιο Νίζνι Νόβγκοροντ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΓΑΛΛΙΑ 0-2

Σκόρερ: 40' Βαράν, 61' Γκριεζμάν

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

Κίτρινες κάρτες: 38' Μπεντανκούρ, 69' Ροντρίγκες - 33' Ερνάντεζ, 69' Εμπαπέ

Κόκκινες κάρτες: -

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χ. Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ, Νάντες (73' Ουρεταβισκάια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ (59' Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59' Γκόμες).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ, Πογκμπά, Καντέ, Εμπαπέ (88' Ντεμπελέ), Τολισό (80' Ενζονζί), Γκριεζμάν (90'+3' Φεκίρ), Ζιρού.