Παραίτηση Ναβάλκα στην Πολωνία

Ύστερα από 4 και πλέον χρόνια θητείας στην τεχνική ηγεσία, ο 60χρονος κόουτς αποχώρησε από τον πάγκο των «αετών».

Παραίτηση Ναβάλκα στην Πολωνία

Η εθνική Πολωνίας ταξίδεψε στη Ρωσία με φιλοδοξίες και όνειρα διάκρισης, ωστόσο η πραγματικότητα αποδείχθηκε... σκληρή για τους «αετούς», καθώς τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου τους πίσω από Κολομβία, Ιαπωνία και Σενεγάλη, με απολογισμό μία νίκη, δύο ήττες και... σκυμμένο κεφάλι.

Την ευθύνη της αποτυχίας ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άνταμ Ναβάλκα, ο οποίος ύστερα από 4 και πλέον χρόνια θητείας στον πολωνικό πάγκο (είχε αναλάβει στα τέλη του 2013, οδηγώντας την Πολωνία μέχρι τα προημιτελικά του Euro 2016) γνωστοποίησε την αποχώρησή του.

«Νιώθω υπεύθυνος για το γεγονός ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας, ούτε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των φιλάθλων μας», είπε χαρακτηριστικά ο 60χρονος προπονητής και συμπλήρωσε: «Φεύγω με αξιοπρέπεια και πιστεύω ότι βοήθησα το πολωνικό ποδόσφαιρο να κάνει ένα βήμα μπροστά».

Την είδηση της αποχώρησής του επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Πολωνίας, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεφ, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Πλέον ψάχνουμε για νέο τεχνικό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άνταμ Ναβάλκα για την πολυετή προσφορά του στην εθνική».