Γιαννακόπουλος: «Το κάτι άλλο οι Βραζιλιάνοι, δεν είχε βοήθεια ο Μέσι»

Την άποψή του για τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στα γήπεδα της Ρωσίας, έδωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος φιλοξενούμενος στο «Πρακτορείο FM 104,9», το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Γιαννακόπουλος: «Το κάτι άλλο οι Βραζιλιάνοι, δεν είχε βοήθεια ο Μέσι»

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, δεν έκρυψε την συμπάθειά του για τον Λιονέλ Μέσι αλλά παραδέχθηκε πως η Βραζιλία είναι η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο που μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Αναλυτικά, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε:

Για τη φάση των ομίλων: «Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι έχει κλείσει η ανωτερότητα που είχαν, στα χαρτιά, οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες με τις μικρότερες. Ομάδες όπως ο Παναμάς, η Νότια Κορέα κι η Τυνησία για παράδειγμα, εμφάνισαν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που μπορεί να δυσκολέψει οποιονδήποτε αντίπαλο αν δεν δώσει τη δέουσα προσοχή».

Για την ομάδα που του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση: «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός πως το Βέλγιο έχει δείξει πάρα πολύ καλή εικόνα. Είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και στις δυο φάσεις του παιχνιδιού - και το επιθετικό και το αμυντικό κομμάτι. Είναι μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο και σχηματισμό και εμφανίζει εικόνα που σε γεμίζει. Μπορεί να προχωρήσει μέχρι το τέλος.

Για το πιθανό ζευγάρωμα των «Κόκκινων Διαβόλων» με τη «Σελεσάο»: «Η Βραζιλία μπορεί να σμπαραλιάσει οποιονδήποτε αντίπαλο σε πεντάλεπτα έξαρσης από το κέντρο και μπροστά. Έχει την ομάδα και τα φόντα να φτάσει ως το τέλος. Το πιθανό παιχνίδι με το Βέλγιο θα μπορούσε να είναι ζευγάρι τελικού. Ένα ζευγάρι από το οποίο ξεχειλίζει η ποιότητα σε όλες τις γραμμές».

Για τη μεγάλη του αδυναμία: «Την Αγγλία της έχω μια αδυναμία παραπάνω επειδή αγωνίστηκα εκεί (σ.σ. σε Μπόλτον και Χαλ). Επειδή υπάρχει αποφόρτιση, δεν υπάρχει δηλαδή πίεση για την κατάκτηση του τροπαίου, θεωρώ πως έχει κάνει καλό όλο αυτό το κλίμα. Ναι, μπορεί να προχωρήσει η Αγγλία».

Για την Κροατία: «Η Κροατία έχει παίκτες σπουδαίους σε όλες τις γραμμές όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Ιβάν Ράκιτιτς, ο Ιβάν Πέρισιτς, ο Μάριο Μάντζουκιτς και άλλοι. Είναι ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Δεν θα με προξενούσε έκπληξη αν τη δούμε στον τελικό».

Για την αποτυχία της Αργεντινής: «Η Αργεντινή είχε μόνο τις εξάρσεις του Λιονέλ Μέσι. Αν είχε δυο-τρεις ακόμη εξαιρετικούς παίκτες, θα μπορούσε να πάρει το τρόπαιο. Αυτά που γράφονταν κι ακούγονταν για "χαρτάκια" ήταν υπερβολικά. Σε ένα τέτοιο μέγεθος δεν νομίζω πως συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Άλλο το να συζητήσει ο προπονητής με τους αρχηγούς της ομάδας και να ζητά την άποψή τους, άλλο το να φτάσουμε στο σημείο να δίνουν οι παίκτες την ενδεκάδα».

Για το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Πορτογαλία: «Η Ουρουγουάη έχει μια δεμένη ομάδα, δύσκολα δέχεται γκολ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κάνει ήδη την υπέρβαση και τη διαφορά. Ας μην ξεχάσουμε πως κατέκτησαν οι Πορτογάλοι και το Euro 2016. Δεν είχαν να αποδείξει κάτι άλλο. Όλη η Πορτογαλία δούλευε για τον Κριστιάνο, δίχως όμως να τον πιέζει όπως τον Μέσι στην Αργεντινή».

Για την ομάδα στην οποία θα πόνταρε για την κατάκτηση του Μουντιάλ: «Τα λεφτά μου δεν θα τα έβαζα πουθενά, θα προτιμούσα να τα κρατήσω στο παντελόνι. Φυσικά δεν αποτρέπω τον κόσμο να ποντάρει, απλά δεν παίζω εγώ στοίχημα. Για μένα η Βραζιλία μπορεί να σε ξεσηκώσει από τον καναπέ. Αυτό που βγάζουν οι Βραζιλιάνοι είναι το κάτι άλλο».