Τι έγραψε ο Τύπος σε Αργεντινή και Γαλλία

Θρίαμβος στη Γαλλία, «πένθος» στην Αργεντινή, ήταν αυτό που ακολούθησε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε χώρας μετά το 4-3 των «τρικολόρ», στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η «αυλαία» της φάσης των «16» του Μουντιάλ.

Τι έγραψε ο Τύπος σε Αργεντινή και Γαλλία

«Ήρωας» για τους Γάλλους δεν ήταν άλλος από τον 19χρονο επιθετικό Κιλιάν Εμπαπέ που σημείωσε τα δύο από τα 4 γκολ των «μπλε», ενώ ήταν και αυτός που κέρδισε το πέναλτι για το 1-0.

Από την άλλη πλευρά, στην Αργεντινή δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Λιονέλ Μέσι και η «αλμπισελέστε» δεν θα συνεχίσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

«Τι τρέλα» είναι ο τίτλος της "L' Equipe" που έχει υπότιτλο: «Αν και βρέθηκε πίσω στο δεύτερο μέρος, η Γαλλία κυριάρχησε της Αργεντινής (4-3) και πέρασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη ή την Πορτογαλία». Η "France football" επέλεξε για τίτλο: «Ένα τρελό παιχνίδι και ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά». H Le Monde επέλεξε για φωτογραφία κοντινό πλάνο του 19χρονου ΜVP, Κιλιάν Εμπαπέ, σε πανηγυρισμούς μετά από δικό του γκολ. «Οι Γάλλοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά μετά από ένα τρελό παιχνίδι», τονίζει με μπλε κεφαλαία γράμματα.

Σε... πένθος έχει βυθιστεί η Αργεντινή, μετά τον αποκλεισμό της «αλμπισελέστε» από τη Γαλλία. «Από το όνειρο στον εφιάλτη», γράφει η "Ole" και προσθέτει: «Η Αργεντινή έμεινε χωρίς Μουντιάλ. Σε μία ματσάρα, το 2-1 έγινε 2-4 μέσα σε 11 λεπτά. Ο Εμπαπέ τα... έσπασε και μακάρι να μην είχε επέλθει ο αποχαιρετισμός ενός "σβηστού" Μέσι». Έτσι το είδε η "Clarin": «Η Γαλλία ήταν ανώτερη από την Αργεντινή, που αποκλείστηκε, αφήνοντας μία λυπητερή εικόνα». Την ίδια ώρα το TYC Sport αναφέρει: «Τέλος στο όνειρο».