Σενεγάλη-Κολομβία 0-1: Με άμυνα και Μίνα

Το γκολ του Γέρι Μίνα στο 74', απέκλεισε την εθνική Σενεγάλης του Σαντιό Μανέ από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με την Κολομβία να περνάει ως πρώτη.

Σενεγάλη-Κολομβία 0-1: Με άμυνα και Μίνα

Η Κολομβία που ξεκίνησε με ήττα στη πρεμιέρα του φετινού Μουντιάλ (Κολομβία-Ιαπωνία 1-2), κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, κάνοντας το 2/2 απέναντι σε Πολωνία και Σενεγάλη. Μάλιστα πήρε την πρωτιά στον όμιλό της, αφού οι Ασιάτες ηττήθηκαν με 1-0 από τους Πολωνούς στην 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν «νωθρά» στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας πως το κύριο μέλημα τους, ήταν να μην δεχτούν κάποιο τέρμα από τον αντίπαλο, που θα έφερνε την πρόκριση τους σε δύσκολη θέση. Στο 16' ο Μανέ έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Σάντσεζ, με τον διαιτητή Μάζιτς να δείχνει πρώτα την «βούλα» του πέναλτι και μετά να παίρνει (σωστά) πίσω την απόφαση του με τη βοήθεια του VAR.

Στο 31' το «αστέρι» της Κολομβίας, Χάμες Ροντρίγκεζ, αποχώρησε ως τραυματίας, με τον Μουριέλ της Σεβίλλης να παίρνει τη θέση του. Το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να απειλούν μόνο με εκτελέσεις φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τη Σενεγάλη και την Κολομβία να είναι πολύ προσεχτικές στην άμυνα και αναποτελεσματικές στην επίθεση. Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε στο 74' ο Γέρι Μίνα, με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χουάν Κιντέρο. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τους Αφρικανούς να μην καταφέρνουν να «απαντήσουν» στα εναπομείναντα λεπτά.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Αρένα της Σαμάρα

ΣΕΝΕΓΑΛΗ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ 0-1

Σκόρερ: 74' Γέρι Μίνα

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία

Κάρτες: 51' Nιανγκ/ 45' Μοχίκα

Βαθμολογία ομίλου

1. Κολομβία 6
2. Ιαπωνία 4
------------------
3. Σενεγάλη 4
4. Πολωνία 3

Συνθέσεις

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Εντιαγέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74' Βαγκέ), Γκασαμά, Γκανά, Σανέ, Κουγιατέ, Μανέ, Ισμαΐλα, Νιανγκ (86' Σακχό), Κειτά Μπαλντέ (80' Κονατέ).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μοχίκα, Ν.Σάντσεζ, Κ.Σάντσεζ, Χάμες Ροντρίγκεζ (31' Μουριέλ), Κουντράντο, Ουρίμπε (83' Λερμά), Κιντέρο, Φαλκάο (89' Μπόρχα).

Δείτε ΕΔΩ το γκολ της αναμέτρησης