Πρόταση για Μουντιάλ στην Ελλάδα το 2030!

Tη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ προτείνει στην κυβέρνηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Πρόταση για Μουντιάλ στην Ελλάδα το 2030!

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προτείνει να υποβληθεί επισήμως στην FIFA η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Στην επιστολή του ο Καρατζαφέρης αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η Ελλάδα ξόδεψε – επισήμως - 8,9 δις ευρώ για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 , ενώ πιο ρεαλιστική είναι η εκτίμηση ότι το τελικό ποσόν πρέπει να είναι στην περιοχή των 20 δις. Πανάκριβες αθλητικές υποδομές δημιουργήθηκαν, πολλές από αυτές σήμερα δυστυχώς ρημάζουν, ενώ ειδικώς για το ποδόσφαιρο δημιουργήθηκαν (ή ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων, πάντα με εξωφρενικά κόστη ) μεγάλα και σύγχρονα γήπεδα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας .

Εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου που απέκτησε το (αμφιλεγόμενης αισθητικής) «καπέλο» του Καλατράβα , δημιουργήθηκαν νέα, μεγάλα και άνετα γήπεδα στην Πάτρα, τον Βόλο και το Ηράκλειο, ανακαινίστηκε το Καυταντζόγλειο, ενώ ήδη η ΑΕΚ κτίζει ένα σύγχρονο και μεγάλο γήπεδο, ενώ το «Γ. Καραϊσκάκης» πληρεί τις αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και είναι εξαιρετικό. Η Κύπρος διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα και σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου της Μεσογείου, το «ΓΣΠ» το οποίο έχει και επαρκή χωρητικότητα , η οποία θα μπορούσε και να αυξηθεί , όπως έχουν αποφανθεί ειδικοί που έχουν μελετήσει το θέμα .

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνεται στην Ρωσία περιλαμβάνει συνολικά 12 σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, άρα μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση απαιτεί αυτόν τον αριθμό γηπέδων ώστε να είναι πετυχημένη.

Όλα τα παραπάνω τα παραθέτω, για να φτάσω στον λόγο της επιστολής μου: Η Ελλάδα χρειάζεται να ακουστεί, επιτέλους, για κάτι θετικό, για κάτι που θα αποπνέει αισιοδοξία και θα θέτει έναν συγκεκριμένο στόχο, ενώ θα κάνει χρήση και των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί και είτε δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς είτε μένουν εντελώς αναξιοποίητες. Παράλληλα θα πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι προωθεί άξονες ειρήνης και συνεργασίας , κάτι που ήδη προχωρεί με το Ισραήλ το οποίο ενδιαφέρεται διακαώς για την προώθηση προς την ΕΕ του αερίου που έχει ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ του

Σε αυτά το πλαίσιο η μόνη δυνατότητα που έχει το Ισραήλ είναι να συνεργαστεί - και δείχνει ότι θέλει να το κάνει - με την Κύπρο και την Ελλάδα και νομίζω ότι η ανάδειξη αυτού του άξονα σταθερότητας και συνεργασίας (που στοχεύει στην ειρήνη σε μια ταραγμένη περιοχή αλλά και στην εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ ) θα μπορούσε να προβληθεί και με την συνεργασία των 3 αυτών χωρών της Ν.Α. Μεσογείου στη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, κάτι που έχουν κάνει και άλλες χώρες σε όλες τις ηπείρους .

Σας προτείνω, κύριε Πρωθυπουργέ, να συνεννοηθείτε με τις κυβερνήσεις της Κύπρου και του Ισραήλ ώστε να υποβληθεί επισήμως στην FIFA η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.