Μεξικό-Σουηδία 0-3: Πρωτιά με τριάρα

Οι Σουηδοί πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση νίκησαν το Μεξικό 3-0 εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Μεξικό-Σουηδία 0-3: Πρωτιά με τριάρα

Με το ''μαχαίρι στα δόντια'' μπήκαν οι Σουηδοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους Σουηδούς ήρθε στο έξι όταν ο Οτσόα δεν πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα εντός της περιοχής του δίνοντας την ευκαιρία στον Φόρσμπεργκ να εκτελέσει ένα επικίνδυνο φάουλ.

Οι παίκτες του Άντερσον συνέχισαν να πιέζουν με τον Τσιταρίτο να υποπίπτει σε παράβαση εντός της μικρής περιοχής με τον διαιτητή της αναμέτρησης ωστόσο να μην καταλογίζει την παράβαση παρά την βοήθεια του VAR στερώντας από την Σουηδία να ανοίξει το σκορ πριν από το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Σουηδία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Αουγκούστινσον να ανοίγει το σκορ στο 51'. Με το Μεξικό να δείχνει χαμένο ο Μπέργκ κέρδισε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στην χώρα του να ''κλειδώσει'' την νίκη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γκράνβιστ σκοράροντας για το 2-0. Κάπου εκεί οι Μεξικανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν με ένα γκολ που θα τους βάλει και πάλι στο παιχνίδι αλλά το αυτογκόλ του Άλβαρες θα δώσει διαστάσεις θριάμβου στην Σουηδία.

Με αυτή τους την νίκη οι Σουηδοί τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στις ''16'' καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκεί όπου θα βρεθεί και το Μεξικό καθώς η Ν. Κορέα έκανε την έκπληξη νικώντας τους Γερμανούς.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Γεκατερίνμπουργκ Αρένα

Μεξικό-Σουηδία 0-3

Σκόρερ: Αουγκούστινσον 53',Γκράνκβιστ 62' (πεν.), 'Αλβαρες 74'(αυτ.)

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα

Κάρτες: Οτσόα,Γκαγιάρδο, Λάρσον, Λαγιούν,Λούστιγκ

Συνθέσεις:

ΜΕΞΙΚΟ(Χουάν Κάρλος Οσόριο): Oτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν(Πενάλτα 89'), Γκουαρδάδο, Γκαγιάρδο(Φαμπιάν 65'), Κάρλος Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

ΣΟΥΗΔΙΑ(Γιαν Ολφ Αντερσον): : Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (Σβέσον 57'), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (Τελίν 68').