Σον: Διάκριση ή... χακί!

Ο Κορεάτης εξτρέμ της Τότεναμ αν δεν περάσει η ομάδα του στους «16» μπορεί να υποχρεωθεί να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία.

Σον: Διάκριση ή... χακί!

Δεν ήταν μόνο τα εκατομμύρια των απανταχού Γερμανών, των πολλών Γερμανόφιλων εν Ελλάδι, ή όσων είχαν ποντάρει σε νίκη των “πάντσερ” και “όβερ”, που πανηγύρισαν το γκολ του Τόνι Κρόος στο 95ο λεπτό κατά της Σουηδίας. Ομοίως έπραξαν εκατομμύρια Νοτιοκορεατών, αφού το γκολ εκείνο κράτησε την Εθνική ομάδα της χώρας τους “ζωντανή” στο κυνήγι της πρόκρισης από το 6ο γκρουπ παρότι ουραγός κι άποντη. Τραγική ειρωνεία; Κόντρα στους Γερμανούς, σήμερα!
Περισσότερο απ’ όλους τους Κορεάτες ανά τον πλανήτη, όμως, πανηγύρισε ο Σον Χέουνγκ Μιν!
Ο εξτρέμ της Τότεναμ, ασφαλώς φιλοδοξεί να μακροημερεύσουν οι “τίγρεις” στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κίνητρο του δεν αποτελεί μόνο η επιθυμία ρεβάνς από τα “πάντσερ” για την ήττα (0-1) του 2002, στον ημιτελικό του Μουντιάλ, που συνδιοργάνωναν οι Κορεάτες με τους Ιάπωνες, αλλά κι ένα προσωπικό!

Βλέπετε, αν αποκλειστεί το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθεί να εκτίσει την 21μηνη στρατιωτική του θητεία! Διαφορετικά κινδυνεύει με φυλάκιση…

Γι’ αυτό μετά την ήττα από το Μεξικό, που σχεδόν εκμηδένισε τις ελπίδες των Νοτιοκορεατών για πρόκριση, ο άσος των “σπιρουνιών” εθεάθη να κλαίει γοερά αγκαλιά με τον πρόεδρο της Π.Ο της Ν. Κορέας, Μουν Γιάε –Ιν…

Ο Σον ήταν μόλις 16 όταν κατέφθασε στην Ευρώπη, το 2008, εντασσόμενος στις μικρές ομάδες του Αμβοήργου.

Έκτοτε ήξερε ότι πρέπει, πριν να συμπληρώσει τα 28, να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, που στην Ασιατική χώρα είναι υποχρεωτική. Κι επειδή ακόμη δεν έχει βρεθεί τρόπος να γίνεται αυτό δι…αντιπροσώπου είναι κατανοητό ότι κινδυνεύει η εξέλιξη της καριέρας του…
Ο παίκτης στις 8 Ιουλίου γίνεται 26 και πρακτικά καλείται να συνεχίσει με την Εθνική του ομάδα στους “16” ώστε να μετακυλίσει στις…καλένδες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Η εναλλακτική στην Ινδονησία…

Αλλά επειδή κι ο ίδιος γνωρίζει ότι η προοπτική συνέχισης στο Μουντιάλ μόνο η ρεαλιστικότερη δεν είναι, υπάρχει κι άλλος τρόπος διαφυγής και συνέχισης της ευρωπαϊκής του καριέρας. Η διάκριση στους Πανασιατικούς Αγώνες, που ξεκινούν 18 Αυγούστου, στην Ινδονησία.

Την ίδια μέρα η Τότεναμ, για τη 2η αγωνιστική της Πρέμιερ θα έχει ντέρμπι με την πρόσφατα επανακάμψασα Φούλαμ.
Ο 69 φορές διεθνής Σον, των 22 γκολ (το τελευταίο κόντρα στο Μεξικό), είναι εδώ και 3 χρόνια παίκτης των Λονδρέζων, που τον πήραν από την Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά από 2ετη θητεία, αφού άφησε το Αμβούργο.

Από το Δεκέμβρη του 2010, που ντεμπουτάρισε στην Εθνική του, κάθε διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία απαλλαγής για τον Σον από την στρατιωτική του θητεία, η οποία μοιάζει με δαμόκλειο σπάθη για την επαγγελματική του καριέρα.

Ωστόσο η Ν. Κορέα δεν κατάφερε να περάσει την φάση των ομίλων του προηγούμενου Μουντιάλ, στους Ολυμπιακούς του Ρίο αποκλείστηκε από την Ονδούρα στα προημιτελικά και σήμερα είναι με την πλάτη στον τοίχο.
Τα δάκρυα λοιπόν του Σον δεν ήταν μόνο για την προοπτική επιστροφής στο σπίτι, αλλά και για την απεχθή να φορέσει το χακί...