Αυστραλία-Περού 0-2: Επιτέλους νίκη

Το αδιάφορο βαθμολογικά Περού νίκησε την Αυστραλία 2-0 και της στέρησε την νίκη που επιζητούσε για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

 

 

Αυστραλία-Περού 0-2: Επιτέλους νίκη

Με νίκη αποχαιρέτησε την διοργάνωση το Περού καθώς επικράτησε της Αυστραλίας με 2-0. Οι Αυστραλοί ήθελαν διακαώς την νίκη για να ελπίζουν αλλά δεν τα κατάφεραν αποχαιρετώντας την διοργάνωση.

Το Περού μπορεί να μην κυνηγούσε κάποιο αποτέλεσμα αλλά μπήκε ορεξάτο για να πετύχει κάποιο τέρμα. Η Αυστραλία από την πλευρά της προσπάθησε να τρέξει αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση. Με το πέρασμα το πρώτου εικοσαλέπτου ο Καρίγιο έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση και έδωσε το προβάδισμα στην χώρα του σημειώνοντας ένα ιστορικό τέρμα καθώς το Περού είχε να προηγηθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το μακρινό 1982. Η Αυστραλία δεν το έβαλε κάτω και ανέβασε απόδοση ωστόσο ήταν πολύ φλύαρη χαραμίζοντας τις όποιες ευκαιρίες είχε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Περού με το καλημέρα σχεδόν διπλασίασε τα τέρματα του με όμορφο γυριστό σουτ του Γκερέρο βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των Αυστραλών για πρόκριση. Ο αρχηγός του Περού χάρις το τέρμα που σημείωσε έγινε ο τρίτος γηραιότερος Λατινοαμερικάνος σκόρερ σε Παγκόσμιο Κύπελλο πίσω από τον Ουρουγουανό Βαρέλα (36χρ 279μ) και τον Αργεντινό Παλέρμο (36χρ 227μ). Στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης το Περού κυριαρχούσε στο γήπεδο με τον Φαν Μάαρβικ να ρίχνει στο παιχνίδι τον Κέιχιλ ο οποίος με την σειρά του σημείωσε προσωπικό ρεκόρ.

Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής κατέγραψε την ένατη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Μαρκ Μπρεσιάνο. Έγινε μάλιστα ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της Αυστραλίας που παίζει σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Μαρκ Σβάρτσερ που είχε παίξει στα 37 του. Η παρουσία του όμως δεν άλλαξε την ροή του αγώνα με τα ''καγκουρό'' να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση χωρίς γκολ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Φιστ

Αυστραλία-Περού 0-2

Σκόρερ: Καρίγιο 18', Γκερέρο 50'

Διαιτητής: Σερτζέι Καράσεφ

Κάρτες: Γέντινακ, Γιοτούν, Αρζάνι, Ρόγκιτς, Μίλιγκαν

Συνθέσεις:

Αυστραλία(Μπερτ Φαν Μάαρβικ): Ράιαν, Ρίσντον, Σένσμπουρι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Γέντινακ, Μούι, Ρόγκιτς(Ιρβάιν 72'), Λέκι, Κρούζε, Γιούριτς(Κέιχιλ 53').

Περού(Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τράουκο, Κουέβα, Γκερέρο, Τάπια(Ουρτάδο 63'), Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο(Καρταχένα 79'), Γιοτούν(Ακίνο 46'), Φλόρες.