Δανία-Γαλλία 0-0: Δίχως άγ«Χ»ος

Η Γαλλία και η Δανία κόλλησαν στο 0-0 (το πρώτο της διοργάνωσης) και πέρασαν χέρι-χέρι στη φάση των «16» του Μουντιάλ.

Δανία-Γαλλία 0-0: Δίχως άγ«Χ»ος

Αυτό ήταν το πρώτο, από τα 38 μέχρι τώρα ματς, που λήγει 0-0. Το αποτέλεσμα άφησε ευχαριστημένες και τις δυο ομάδες που πέρασαν χέρι-χέρι στην επόμενη φάση. Η Γαλλία ως πρώτη στον όμιλο και η Δανία ως δεύτερη.

Το 79ο ματς του Ντιντιέ Ντεσάν στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας (ισοφάρισε το ρεκόρ του Ραϊμόν Ντομενέκ) ήταν μια σούπα χωρίς αλάτι. Ο Γάλλος εκλέκτορας έκανε αρκετές αλλαγές στην 11αδα του (Γιορίς, Παβάρ, Ουμτιτί, Πογκμπά, Ματουιντί και Εμπαπέ έδωσαν τις θέσεις τους στους Μανταντά, Κιμπεμπέ, Σιντιμπέ, Ενζονζί, Λεμάρ, Ντεμπελέ) ενώ στη διάρκεια του αγώνα απέσυρε και τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Η πιο αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους έγινε στο 45’ όταν ο Γκριεζμάν έστρωσε τη μπάλα στον Ζιρού που σούταρε δίχως να βρει στόχο. Νωρίτερα οι Δανοί (29’) είχαν ευκαιρία με τον Έρικσεν που δεν κατάφερε να σουτάρει προ του Μανταντά.

Ο Ντεσάν στο 69’ έβαλε τον Φεκίρ αντί του Γκριεζμάν και προς το τέλος και τον Εμπαπέ αλλά τίποτα δεν άλλαξε... Οι παίκτες των δυο ομάδων πήγαν αγκαλιασμένοι στα αποδυτήρια...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Mόσχα Λουζνίκι

Δανία-Γαλλία 0-0

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Κάρτες: Μ. Γιόργκενσεν

Συνθέσεις

Δανία: Σμάιχελ, Ντάλσγκορντ, Κίερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Ντιλένι (90' Λέραγκερ), Ερικσεν, Σίστο (59’ Φίσερ), Γιόργκενσεν, Κορνέλιους (75’ Ντόλμπεργκ)

Γαλλία: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κιμπέμπε, Ερνάντες (50’ Μεντί), Καντέ, Ενζονζί, Ντεμπελέ (78’ Εμπαπέ), Γκριζμάν (69’ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού