Ισπανία-Μαρόκο 2-2: Τα... χρειάστηκαν οι Ίβηρες!

Ο Ιάγκο Άσπας ισοφάρισε στο 90'+1' για την Ισπανία σκορπίζοντας ανακούφιση στις τάξεις των «Φούριας Ρόχας», που τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στους μαχητικούς Μαροκινούς.

Ισπανία-Μαρόκο 2-2: Τα... χρειάστηκαν οι Ίβηρες!

Οι περισσότεροι περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα για την Ισπανία απέναντι στο ήδη αποκλεισμένο Μαρόκο, ωστόσο η αφρικανική ομάδα έβαλε δύσκολα στους Ίβηρες και λίγο έλειψε να τους πετάξει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου! Εν τέλει το συγκρότημα του Φερνάντο Ιέρο βρήκε τη λύση και μάλιστα όχι μόνο προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά το έκανε και ως πρώτο στον όμιλο βάζοντας από... κάτω την Πορτογαλία, κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Ρωσία, αφήνοντας την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο να τα... βγάλει πέρα με την Ουρουγουάη του Λουίς Σουάρες!

Στο δια ταύτα της αναμέτρησης, οι Μαροκινοί σόκαραν δις τους «Φούριας Ρόχας», αρχικά με τον Μπουταΐμπ στο α' μέρος και ακολούθως με τον Εν-Νεσιρί στην επανάληψη. Η Ισπανία, ωστόσο, ισοφάρισε ισάριθμες φορές με τέρματα των Ίσκο και Ιάγκο Άσπας, έστω κι αν στην περίπτωση του δευτέρου στα... χασομέρια της συνάντησης χρειάστηκε να συμβουλευτεί το VAR ο Ουζμπέκος ρέφερι Ιρμάτοφ, προκειμένου να «ακυρώσει» την απόφαση του βοηθού του που αρχικά είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Στάδιο Καλίνινγκραντ (Καλίνινγκραντ)

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΜΑΡΟΚΟ 2-2

Σκόρερ: 19' Ίσκο, 90'+1' Άσπας - 14' Μπουταΐμπ, 81' Εν-Νεσιρί

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Κίτρινες κάρτες: Ντα Κόστα, Ελ Αχμαντί, Μπουσουφά, Ν. Αμραμπάτ, Χακίμι, Ελ Κατζουί

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τιάγκο (74' Άσπας), Σίλβα (85' Ροντρίγκο), Ινιέστα, Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα (74' Ασένσιο).

ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Σάις, Ντα Κόστα, Ντιράρ, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί, Ζιάχ (85' Μπουαντούζ), Ν. Αμραμπάτ, Μπελχαντά (63' Φαζρ), Μπουταΐμπ (72' Εν-Νεσιρί).