Ιράν-Πορτογαλία 1-1: Ο Καρίμ λαχτάρησε τον Σάντος

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με πέναλτι στις καθυστερήσεις ισοφάρισε (1-1) το γκολ-ποίημα του Κουαρέσμα από την εκπνοή του α' ημιχρόνου και για λίγα λεπτά έστειλε την καρδιά του Φερνάντο Σάντος στην... Κούλουρη.

Ιράν-Πορτογαλία 1-1: Ο Καρίμ λαχτάρησε τον Σάντος

To ματς ήταν δραματικό με πολλά χτυποκάρδια στο φινάλε. Η Πορτογαλία είχε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά αυτός έχασε πέναλτι στο 1-0. Στο φινάλε, η ομάδα του Ιραν πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Ανσαριφάρντ στο 93΄.

Oι Πορτογάλοι είχαν μερικές φάσεις για γκολ στο α΄ μέρος αλλά έπρεπε να φτάσει το 45΄ για να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κουαρέσμα ο οποίος πλάσαρε με το εξωτερικό του παπουτσιού τον Ιρανό γκολκίπερ σημειώνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ του Μουντιάλ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι (53΄) από μαρκάρισμα του Χατζισαφί στον Ρονάλντο. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπεϊρανβάντ όμως έπεσε σωστά και νίκησε τον Κριστιάνο.

Το παιχνίδι γέμισε νεύρα στη συνέχεια. Στο 72’ νεοεισελθών Γκόντος σούταρε, όμως έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο. Στο 76’ ο Κάρλος Κεϊρόζ έριξε στην αναμέτρηση τον Καρίμ Ασαριφάρντ.

Στο 90’ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σεντρίκ Σοάρες. Ο Παραγουανός ρέφερι αφού συμβουλεύτηκε το VAR, υπέδειξε το πέναλτι και ο επιθετικός του Ολυμπιακού νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο δίνοντας ελπίδες στο Ιράν.

Στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το μπαμ όταν ο Ταρέμι σούταρε από πολύ καλή θέση στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Σαράνσκ Μορντόβια Αρένα

Ιράν-Πορτογαλία 1-1

Σκόρερ: 45΄ Κουαρέσμα- 93΄ Ανσαριφάρντ πεν

Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Παραγουάη)

Κάρτες: Σαρντάρ (54΄) - Γκερέιρο (33΄), Ρονάλντο (83΄), Σεντρίκ (90+8΄)

Συνθέσεις:


Ιράν: Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (56’ Μοχαμάντι), Εζατολάχι (76’ Ανσαριφάρντ), Πουραλιγκαντζί, Εμπραχίμι, Αμίρι, Ταρέμι, Αλιρεζά (70’ Γκόντος), Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ Σοάρες, Πέπε, Ζοσέ Φοντέ, Ράφελ Γκερέιρο, Αντρέ Γκόμες, Άντριεν Σίλβα, Ζοάο Μάριο (Ζοάο Μουτίνιο), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κουαρέσμα (70’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ρονάλντο