Σ. Αραβία-Αίγυπτος 2-1: Με ανατροπή στο 94'

Με ανατροπή αποχαιρέτησε τα γήπεδα της Ρωσίας η Σαουδική Αραβία με τον Αλ Νταουσαρί να σκοράρει στο 94' για το 2-1.Το σκορ άνοιξε στο 22' Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τον Αλ Φαράτζ να ισοφαρίζει στο 45' με πέναλτι.

 

Σ. Αραβία-Αίγυπτος 2-1: Με ανατροπή στο 94'

Η Σ.Αραβία ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος αποχαιρετώντας το φετινό Μουντιάλ με νίκη. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Χουάν Πίτσι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να μετουσιώσουν κάποια φάση σε γκολ.

Από την άλλη η Αίγυπτος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο χτυπώντας στην αντεπίθεση με τον ταχύτατο Σαλάχ ο οποίος εκμεταλλευόμενος την όμορφη μπαλιά του Αλ Σαΐντ έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με υπέροχη ''λόμπα'' κρέμασε τον Αλ Μοσαϊλέμ για το 1-0. Οι ''Φαραώ'' ανέβασαν απόδοση και πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα αλλά το χέρι του Φατί έδωσε την ευκαιρία στην Σ.Αραβία να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα.Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλ Μουαλάντ με τον 45χρονο Ελ Χανταρί να αποκρούει το πέναλτι.

Ο γκολκίπερ της Αιγύπτου θα θυμάται για πάντα τον σημερινό αγώνα καθώς αποτελεί τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή που έχει συμμετάσχει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι παίκτες του Χουάν Πίτσι δεν πτοήθηκαν από το χαμένο πέναλτι και πίεσαν για την ισοφάριση η οποία ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αλ Γκαμπρ έσπρωξε τον Αλ Μουαλάντ με τον διαιτητή να δίνει δεύτερο πέναλτι στους Σαουδάραβες κάνοντας χρήση του VAR. Αυτή την φορά ο Αλ Φαράτζ ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον Ελ Χαντάρι για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σ.Αραβία όπως και στο πρώτο είχε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ με την άμυνα της Αιγύπτου όμως να είναι καλά κλεισμένη. Με την συμπλήρωση μιας ώρας οι ''Φαραώ'' ανέκτησαν την κατοχή και δημιούργησαν φάσεις για το 2-1 αλλά οι προσπάθειες του Ουάρντα που μπήκε αλλαγή στην επανάληψη και του Σαλάχ ήταν άστοχες.

Κάπου εκεί ο αγώνας πήρε τρελό ρυθμό με τις δύο ομάδες να παλεύουν για το νικητήριο τέρμα το οποίο ήρθε για την Σαουδάραβες στο 94' με σουτ του Αλ Νταουσαρί χαρίζοντας έτσι μία νίκη γοήτρου στην χώρα του.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Αρένα του Βόλγκογκραντ

Σ.ΑΡΑΒΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ 2-1

Σκόρερ: Αλ Φαράτζ 45+6', Αλ Νταουσαρί 90 +4'-Σαλάχ 22΄

Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολντάν

Κάρτες: Αλ Γκαμπρ, Φατί

Οι συνθέσεις:

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Μπουραΐκ, Ο. Χαουσαουί, Μ. Χαουσαουί, Αλ Σαχρανί, Αλ Μογκαχουί, Οταΐφ, Μπαμπχίρ, Αλ Φαράτζ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Μουαλάντ.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Χανταρί, Φατχί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντούλ Σαφί, Ελνένι, Χάμεντ, Σαλάχ, Ελ Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν.