Ουρουγουάη-Ρωσία 3-0: Η οικοδέσποινα είναι «γυμνή»

Πρωτιά στον όμιλο για την Ουρουγουάη που κέρδισε άνετα με 3-0 την Ρωσία. Πέρασαν και οι δύο στην επόμενη φάση.

Ουρουγουάη-Ρωσία 3-0:  Η οικοδέσποινα είναι «γυμνή»

Η Ουρουγουάη και η Ρωσία είχαν πάρει ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Η Ουρουγουάη έψαχνε τη νίκη και η Ρωσία... βολευόταν και με την ισοπαλία, με σκοπό αμφότερων να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Η Ουρουγουάη μπήκε πιο δυνατά, κατάφερε να προηγηθεί νωρίς και έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση.

Πέρασαν 10' μέχρι να μπει το πρώτο τέρμα. Ο Λουίς Σουάρες εκτέλεσε «πονηρά» ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το 1-0 για την Ουρουγουάη. Στο 17' η Ρωσία προσπάθησε να απαντήσει όμως ο Τζιούμπα αστόχησε σε σχετικά κοντινή κεφαλιά. Περίπου έξι λεπτά αργότερα ο Λασάλτ είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ όπου η μπάλα βρήκε πάνω στα πόδια του Τσερίσεφ αλλάζοντας πορεία και εντέλει καταλήγοντας στα δίχτυα του Ακινφεέβ.

Με το σκορ στο 2-0 όλα έδειχναν δύσκολα για την Ρωσία και έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν στο 36' ο Ίγκορ Σμόλνικοφ αποβλήθηκε. Ο Σενεγαλέζος διαιτητής, Μαλάνγκ Ντιεντιού απέβαλλε τον Ρώσο ποδοσφαιριστή για χτύπημα στον Λασάλτ δείχνοντας του δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία εμφανίστηκε στο 74' όπου ο Τζιούμπα αστόχησε από καλή θέση. Στο 80' ο Σουάρες σέρβιρε στον Καβάνι με τον δεύτερο να κάνει λάθος υπολογισμό και να «χάνει» την φάση. Στο 87' ο Xιορχιάν Ντε Αρασκαέτα εκτέλεσε... απευθείας ένα κόρνερ, με τον Ακινφέεφ πάντως να μην αιφνιδιάζεται και να καταφέρνει να διώξει σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Το τελικό 3-0 που «σφράγισε» το απόλυτο της Ουρουγουάης, για πρώτη φορά στην ιστορία της σε όμιλο Παγκοσμίου Κυπέλλου, διαμόρφωσε στο 90ό λεπτό ο Έντισον Καβάνι, σκοράροντας με κοντινή προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά - πάσα του Ντιέγο Γοδίν.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Σαμάρα Αρένα (Σαμάρα)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΡΩΣΙΑ 3-0

Σκόρερ: 10' Σουάρες, 23' αυτ. Τσερίσεφ, 90' Καβάνι

Διαιτητής: Μαλάνγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)

Κίτρινες κάρτες: 61' Μπεντανκούρ / 9' Γκαζίνσκι

Κόκκινες κάρτες: 36' Σμολνίκοβ (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γοδίν, Μπεντανκούρ (63' Αρασκαέτα), Νάντες (73' Ροντρίγκες), Σουάρες, Τορέιρα, Βετσίνο, Λασάλτ, Κοάτες, Καβάνι (90'+3' Γκόμες), Κάσερες.

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Τσερίσεφ (38' Φερναντές), Γκαζίνσκι (46' Κουζουάεφ), Ζόμπνιν, Κουντριάσοφ, Μίραντσουκ (60' Σμόλοφ), Σαμέντοφ, Τζιούμπα, Σμολνίκοφ.