Λεβ: «Δε χάσαμε ποτέ την ελπίδα»

Μίλησε για πραγματικό θρίλερ, ενώ ο Τόνι Κρος άφησε υπονοούμενα: «Θα ήταν χαρούμενοι εάν μέναμε εκτός. Δεν θα τους το κάνουμε εύκολο».

 

Λεβ: «Δε χάσαμε ποτέ την ελπίδα»

Στην εναλλαγή των συναισθημάτων, αλλά και την τακτική των «πάντσερ» στάθηκε ο προπονητής της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ, μετά τη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη της ομάδας του, με 2-1 επί της Σουηδίας.

«Ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, γεμάτο συναισθήματα μέχρι το σφύριγμα της λήξης», είπε αρχικά ο Λεβ και πρόσθεσε: «Μόλις δεχθήκαμε το γκολ κρατήσαμε ένα επίπεδο κυριαρχίας. Είπαμε ότι έπρεπε να κάνουμε γρήγορα περάσματα, να καλύψουμε το έδαφος, προκειμένου να κουράσουμε τους Σουηδούς και μετά να ανοίξουμε χώρους, κάτι το οποίο πετύχαμε. Στην επανάληψη η πίεση που ασκήσαμε ήταν εμφανής. Επίσης δε σκοράραμε σε δύο καθαρές ευκαιρίες, αλλά αυτό που εκτίμησα ήταν ότι ποτέ δε χάσαμε το ομαδικό πνεύμα. Δε χάσαμε ποτέ την ελπίδα ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Τόνι Κρόος, ο οποίος «λύτρωσε» στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων τη Γερμανία, ανέφερε με νόημα μετά το τέλος του αγώνα... «Αισθανθήκαμε ότι κάποιοι στη Γερμανία, θα ήταν χαρούμενοι εάν μέναμε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου απόψε. Δεν θα τους το κάνουμε εύκολο».

Τέλος, ο προπονητής της Σουηδίας, Γιάνε Άντερσον, είπε: «Αναμφίβολα το αποψινό ήταν το πιο βαρύ τέλος αγώνα στην καριέρα μου. Ωστόσο, η ομάδα είναι ακόμα "ζωντανή", οπότε θα πρέπει να καθαρίσουμε τις πληγές μας και να επιστρέψουμε για το επόμενο ματς. Έχουμε μία σπουδαία ευκαιρία για να προκριθούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε αυτό, αλλά συναισθηματικά τώρα είμαστε τόσο απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να πάρουμε απόψε ούτε ένα βαθμό».

Ο Σουηδός, πάντως, εξέφρασε και το θυμό του για την αντίδραση των αντίπαλων πρωταγωνιστών, μετά το τέρμα του Κρόος, το οποίο έφερε την ανατροπή και τη νίκη για τη Γερμανία. «Κάποιοι από τους Γερμανούς πανηγύρισαν την ανατροπή τρέχοντας προς το μέρος μας και κάνοντας χειρονομίες μπροστά στο πρόσωπο μας, κάτι που ήταν ενοχλητικό και εκνευριστικό. Πολλοί από τους παίκτες μου ενοχλήθηκαν. Παλέψαμε για 95 λεπτά και μόλις σφυρίζει ο διαιτητής το τέλος του αγώνα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανταλλάξεις χειραψίες και να φύγεις. Είμαι πολύ εκνευρισμένος. Σε καμία περίπτωση δεν αντιδράς όπως αυτοί».