Ένα Βέλγιο σε... διαβολεμένα κέφια!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δείχνει τα... δόντια της στο Μουντιάλ και αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις ενόψει της συνέχειας.

Ένα Βέλγιο σε... διαβολεμένα κέφια!

Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν ήταν και λίγοι όσοι έβλεπαν στο Βέλγιο έναν ακόμα διεκδικητή για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας. Όχι βέβαια σε τόσο υψηλή θέση όσο άλλα συγκροτήματα που μετέχουν στο θεσμό, όπως για παράδειγμα η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γαλλία και η Ισπανία, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούσαν τις δικές τους πιθανότητες για το βαρύτιμο έπαθλο της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από τις πρώτες της κιόλας εμφανίσεις της στο Μουντιάλ έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Από την πρεμιέρα έδειξε τα… δόντια της όταν επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 του Παναμά, ξεκινώντας έτσι με τον ιδανικότερο τρόπο της πορεία της στον έβδομο όμιλο, ενώ σήμερα έδωσε μία ακόμα εντυπωσιακή παράσταση διασύροντας με το εμφατικό 5-2 την Τυνησία στη Μόσχα.

Ένα 5-2 που διαμορφώθηκε με τους Ρομέλου Λουκάκου και Έντεν Αζάρ να πετυχαίνουν από δύο γκολ και τον Μπατσουαγί να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις, αλλά κι ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας στο συγκεκριμένο ματς (ιδίως του Μπατσουαγί).

Πέντε γκολ για πρώτη φορά σε Μουντιάλ

Οι Βέλγοι... ξεχειλίζουν από ταλέντο. Μπορεί να μην έχουν το μεγάλο «όνομα», ωστόσο η ποιότητα που διαθέτουν οι διεθνείς παίκτες του είναι δεδομένη και μπορεί να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρκετά μακριά στην εφετινή διοργάνωση. Σήμερα (23/6) για πρώτη φορά σε αγώνα Μουντιάλ οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να πετύχουν πέντε γκολ, κάνοντας νέο ρεκόρ παραγωγικότητας!

Το προηγούμενο ήταν τα τέσσερα τέρματα που είχαν σημειώσει στο Μουντιάλ του 1954 (4-4 με την Αγγλία) και του 1986 (4-3 την Σοβιετική Ένωση), ενώ αυτό που μένει πλέον να φανεί είναι αν η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα καταφέρει να δείξει ένα ανάλογο αγωνιστικό «πρόσωπο» και στη συνέχεια κόντρα σε πιο «ισχυρούς» αντιπάλους.

Ο εντυπωσιακός Αζάρ και το ρεκόρ του Λουκάκου

Σημαντικό μερίδιο αυτής της επιτυχίας έχει αναμφισβήτητα ο Έντεν Αζάρ, που από τα δικά του πόδια περνάει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού των Βέλγων. Αν ο επιθετικός της Τσέλσι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» ανεβαίνουν επίπεδο. Παράλληλα όμως, ο προπονητής Ρομπέρτο Μαρτίνεθ διαθέτει αρκετές ακόμα εξαιρετικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του.

Από τον Κέβιν Ντε Μπρούιν, που έπειτα από την εντυπωσιακή του πορεία με τη Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μέχρι και τον Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος σκοράρει… ακατάπαυστα! Ο τελευταίος στην πρεμιέρα είχε σημειώσει δύο τέρματα σε βάρος του Παναμά, ενώ σήμερα πέτυχε άλλα δύο και βάζει… πλώρη για την πρώτη θέση των σκόρερ σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε σήμερα και μία «χρυσή» σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο ματς με την Τυνησία έγινε ο πρώτος σκόρερ του Βελγίου σε μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), καθώς έφτασε συνολικά τα επτά και ξεπέρασε τον Γιαν Κέλεμανς.

Εν κατακλείδι, το Βέλγιο έχει αφήσει μέχρι στιγμής εξαιρετικές εντυπώσεις με την πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και έχει δικαιώσει τις προσδοκίες σε αντίθεση με κάποιες άλλες μεγάλες «δυνάμεις» που μετέχουν στη διοργάνωση. Όπως προαναφέραμε όμως, μένει να φανεί αν οι «κόκκινοι διάβολοι» θα συνεχίσουν μία ανάλογη πορεία και στη συνέχεια…