Μουντιάλ 2018: Οι ζόρικοι… ζορίστηκαν νωρίς!

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορείς να παρουσιάσεις ολοκληρωμένη εκτίμηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, σίγουρα όμως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός όλων των ποδοσφαιρόφιλων, δεν δικαιώθηκε, τουλάχιστον από τους πρώτους αγώνες.

Μουντιάλ 2018: Οι ζόρικοι… ζορίστηκαν νωρίς!

Οι μεγάλες ομάδες, με την ταμπέλα του φαβορί, δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, όπως θα περίμεναν όλοι οι φίλαθλοι. Οι ζόρικοι… ζορίστηκαν πολύ νωρίς. Υπάρχει τρομερή πίεση, που θα αυξηθεί κι άλλο για ομάδες που δεν έχουν περιθώρια πλέον για άλλο στραβοπάτημα στον όμιλό τους, όπως είναι η Γερμανία, η Αργεντινή, η Βραζιλία. Η Γερμανία πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ο Μέσι πρέπει να αποδείξει στους συμπατριώτες του ότι μπορεί να κερδίσει και με τη φανέλα της «αλμπισελέστε», ο Νεϊμάρ να αποδείξει ότι καλώς ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια και να πείσει ότι είναι ο μοναδικός διάδοχος του Πελέ.

Ίσως μάλιστα να γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα, επειδή ακριβώς δεν είχαν προετοιμαστεί για να βρεθούν τόσο νωρίς σ’ αυτή τη θέση, πριν από τη φάση των νοκ άουτ. Γιατί για κάποιες ομάδες οι επόμενοι αγώνες ουσιαστικά έχουν τον χαρακτήρα του νοκ άουτ.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ομάδες που έχουν ενθουσιάσει ως τώρα με την απόδοσή τους, είτε είχαν το χαρακτήρα του φαβορί όπως το Βέλγιο, είτε όχι, όπως η Ρωσία. Δεν αποκλείεται η φάση των ομίλων να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις. Θα τις υποδεχτούμε κι αυτές με ευχαρίστηση, ακόμη κι αν φύγουν εκτός θεσμού ισχυρές ομάδες με παράδοση και τίτλους.

Οι ποδοσφαιριστές είναι κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ειδικά όσοι αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε μεγάλες ομάδες, η τακτική έχει αλλάξει και οι άμυνες είναι σφιχτές και ενισχυμένες, οι προπονητές είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν το θέαμα για το αποτέλεσμα.

Ακόμη κι έτσι όμως αισιοδοξούμε ότι θα απολαύσουμε καλύτερα ματς στη συνέχεια, όσο θα πλησιάζει και ο κίνδυνος του αποκλεισμού, που μπορεί να κάνει κάποιες ομάδες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.