Ρωσία-Αίγυπτος 3-1: Με 15λεπτο «κρεσέντο»!

Μέσα σε ένα τέταρτο στο β' μέρος η «ρωσική αρκούδα» πέτυχε τρία γκολ «καταπίνοντας» και την παρέα του Σαλάχ για το «δύο στα δύο» στον Α' όμιλο.

Ρωσία-Αίγυπτος 3-1: Με 15λεπτο «κρεσέντο»!

Αν και της πήρε ένα ημίχρονο να πάρει... μπρος, η «μηχανή» της Ρωσίας συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα με τη Σαουδική Αραβία και με τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά στο β' μέρος έριξε στο... καναβάτσο και την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος απλά μείωσε στο τελικό 3-1 με πέναλτι στο 73ο λεπτό. Έτσι, η «ρωσική αρκούδα» έκανε το «δύο στα δύο» στον Α' όμιλο και ουσιαστικά (αλλά όχι και μαθηματικά) προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ύστερα από ένα... άνομβρο πρώτο μέρος, οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 47', έστω κι αν χρειάστηκαν δόση τύχης, καθώς μετά το σουτ του Ζόμπνιν παρενεβλήθη ο -κάπτεν των Αιγυπτίων- Φατί, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με το γόνατο υπό την πίεση του Τζιούμπα (υπήρχε υποψία επιθετικού φάουλ από Ρώσο φορ).

Το γκολ αυτό έδωσε στους Ρώσους την ψυχολογική σπίθα που χρειάζονταν και η συνέχεια ήταν καταιγιστική: 2-0 από τον Τσερίσεφ (έφτασε τα τρία γκολ στο Μουντιάλ) στο 59' και 3-0 από τον Τζιούμπα στο 62'! Το παιχνίδι είχε πλέον τελειώσει, με την Αίγυπτο να μειώνει απλά με το πέναλτι-γκολ του Σαλάχ στο 73' (το οποίο καταλόγισε ο ρέφερι Κάσερες αφότου συμβουλεύτηκε το VAR, αφού αρχικά είχε δώσει φάουλ εκτός περιοχής)...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: St. Petersburg Stadium (Αγ. Πετρούπολη)

ΡΩΣΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ 3-1

Σκόρερ: 47' Φατί (αυτογκόλ), 59' Τσερίσεφ, 62' Τζιούμπα - 73' πέν. Σαλάχ

Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Αργεντινή)

Κάρτες: Σμόλοφ - Τρεζεγκέ

Οι συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνάσεβιτς, Τσερίσεφ (74΄Κουζιάεφ), Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Γκολόβιν, Ζιρκόφ (86' Κουντριάσοφ), Σαμέντοφ, Τζιούμπα (79' Σμόλοφ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Έκτορ Κούπερ): Ελσεναουί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Τάρεκ Χαμέντ, Μαρουάν (82' Καχράμπα), Σαλάχ, Αμπντελσαφί, Ελνενί (64' Ουάρντα), Αμπντάλα, Τρεζεγκέ (68' Ραμαντάν).