Κολομβία-Ιαπωνία 1-2: Η επέλαση των «καμικάζι»

Η Ιαπωνία νίκησε με τέρματα των Καγκάβα και Οσάκο τους Κολομβιανούς (με 2-1), που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από  το 5', εξαιτίας της αποβολής του Κάρλος Σάντσεζ.

Κολομβία-Ιαπωνία 1-2: Η επέλαση των «καμικάζι»

Η Κολομβία ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες στην 11άδα της, με τον «αστέρα» της Μπάγερν Μονάχου να παρακολουθεί καθηλωμένος από τον πάγκο το πολύ κακό ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Οι Ιάπωνες προηγήθηκαν με πέναλτι του Καγκάβα στο 6', σε μια φάση όπου οι Κολομβιανοί έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Κάρλος Σάντσες απέκρουσε με το χέρι μέσα στην περιοχή και δέχθηκε την πρώτη κόκκινη κάρτα της διοργάνωσης.

Οι Νοτιοαμερικανοί δεν το έβαλαν κάτω, αντέδρασαν και στο 39' ισοφάρισαν με συρτή εκτέλεση φάουλ του Κιντέρο, με τον Καβασίμα να μην προλαβαίνει να μπλοκάρει έγκαιρα την μπάλα και να την πιάνει έπειτα μέσα από την γραμμή του τέρματος. Παρόλα αυτά οι «μπλέ σαμουράι» πήραν το «χρυσό» τρίποντο με γκολ του Οσάκο στο 73'.

Η ομάδα του Πέκερμαν δεν παράτησε το παιχνίδι σε κανένα σημείο, αλλά ήταν αδύνατο να πάρει κάτι από την «καλοκουρδισμένη μηχανή» του Ακίρα Νισίνο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Μορντόβια Αρένα»

Κολομβία-Ιαπωνία 1-2

Σκόρερ: 35' Κιντέρο/ 6' Καγκάβα, 73' Οσάκο

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κόκκινες κάρτες: 3' Κ. Σάντσες

Κίτρινες κάρτες: 5' Μπάριος, 86' Χάμες Ροντρίγκες - 94' Καβασίμα

Συνθέσεις

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Κ. Σάντσες, Φαλκάο, Κουαδράδο (31' Μπάριος), Λέρμα, Μοχίκα, Κιντέρο (59' Χάμες Ροντρίγκες), Ισκιέρδο (70' Μπάκα), Ντ. Σάντσες.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σόζι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι (80' Γιαμαγκούσι), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (70' Χόντα), Ινούι, Οσάκο (85' Οκαζάκι), Χασέμπε, Χ. Σακάι, Γιοσίντα.