Αγγλία: Νέα εποχή… ίδια «σελίδα»

Η Αγγλία διαμηνύει πως οδεύει πλέον σε μία νέα εποχή, ωστόσο ακόμα δεν άφησε πίσω της τις… αυτοκαταστροφικές της τάσεις

Αγγλία: Νέα εποχή… ίδια «σελίδα»

Μετά την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 αλλά και το «στραπάτσο» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016, η Αγγλία αποφάσισε να αλλάξει «εποχή» και να επενδύσει… στο μέλλον ώστε να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών στις μεγάλες διοργανώσεις. Παρότι, όμως, πήγε φέτος στη Ρωσία με την πιο νεανική της ομάδα σε Μουντιάλ από το 1958 (!), εν τούτοις από την πρεμιέρα κιόλας των υποχρεώσεών της στη νέα διοργάνωση έδειξε ότι ακόμα δεν άφησε πίσω της και τις τάσεις… αυτοκαταστροφής!

Τα «λιοντάρια» στον πρώτο τους αγώνα στο τουρνουά με αντίπαλο την Τυνησία έδειξαν ορεξάτα. Εκ του αποτελέσματος, ωστόσο, προβλημάτισαν με την επιθετική τους δυστοκία, χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την αψυχολόγητη ενέργεια του Γουόκερ να υποπέσει σε πέναλτι με την αγκωνιά στον Σλιτί, που έδωσε την ευκαιρία στους Τυνήσιους να σκοράρουν με πέναλτι, το αποτέλεσμα ήταν οι Άγγλοι να μετατρέψουν σε… ντέρμπι ένα παιχνίδι που έδειχναν ότι θα «καθάριζαν» από το πρώτο ημίχρονο. Σημειώνεται μάλιστα, πως το πέναλτι αυτό, ήταν και το μοναδικό σουτ της Τυνησίας εντός στόχου σε ολόκληρο το παιχνίδι!

Από την πλευρά της η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε στο πρώτο ημίχρονο έξι σουτ εντός στόχου προς την αντίπαλη εστία, που ήταν και τα περισσότερα των Άγγλων στα πρώτα 45 λεπτά ενός παιχνιδιού τους σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον ημιτελικό με την Πορτογαλία το… 1966 (!).

Εν τέλει όμως, χρειάστηκαν χθες ένα γκολ του Κέιν στο 91’ για να αποσοβήσουν το κάζο και… με την ψυχή στο στόμα να πάρουν τη νίκη με 2-1.

Από τον Λίνεκερ στον Κέιν

Όσον αφορά, δε, τον «χρυσό» σκόρερ, τον Χάρι Κέιν, οι Άγγλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον επιθετικό της Τότεναμ, ο οποίος συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα έπειτα από την εξαιρετική χρονιά που έκανε με τη φανέλα των λονδρέζων. O 24χρονος φορ με τα δύο γκολ που πέτυχε χθες έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του, ωστόσο παράλληλα έγραψε μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς έγινε ο πρώτος Άγγλος διεθνής που σκόραρε δις σε ματς του Μουντιάλ μετά τον Γκάρι Λίνεκερ.

Ο τελευταίος είχε βρει δίχτυα στο 83’ και το 105’ της παράτασης απέναντι στο Καμερούν στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1990, δείχνοντας στους Άγγλους το δρόμο της πρόκρισης με το τελικό 3-2. Τα κατορθώματα, βέβαια, του Κέιν δεν σταματούν εδώ, καθώς, συνάμα, έφτασε πλέον τα 15 γκολ σε 25 εμφανίσεις με το εθνόσημο, γεγονός που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε αυτό τον αριθμό συμμετοχών μετά τον Λίνεκερ που είχε σκοράρει 25 φορές!

Επόμενος αγώνας για τα «λιοντάρια» στον έβδομο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι με αντίπαλο τον Παναμά την Κυριακή, εκεί όπου θα φανεί αν το… παρ’ ολίγον πάθημα με την Τυνησία τους έγινε μάθημα.