Τυνησία-Αγγλία 1-2: Σωτήρας Κέιν στα χασομέρια!

Ο επιθετικός της Τότεναμ πέτυχε το νικητήριο γκολ των Άγγλων στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και γλίτωσε την ομάδα του από τη γκέλα απέναντι στους Τυνήσιους.

Τυνησία-Αγγλία 1-2: Σωτήρας Κέιν στα χασομέρια!

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες του α' μέρους και η κακή εμφάνιση του β' -όλα αυτά απέναντι σε εμφανώς υποδεέστερο αντίπαλο- έδειχναν πως η Αγγλία όδευε για άλλη μια... παρασοδιακή γκέλα σε μεγάλη διοργάνωση. Τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, ωστόσο, ο Χάρι Κέιν -ο οποίος είχε δώσει προβάδισμα στην ομάδα του από το 11'- φώναξε «παρών», σκόραρε από κοντά με κεφαλιά κι έγραψε το τελικό 2-1, το οποίο σκόρπισε ενθουσιασμό αλλά και... ανακούφιση στις τάξεις των Άγγλων συμπαικτών, οπαδών και μελών του τεχνικού τιμ!

Η Αγγλία ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ με τον στράικερ της Τότεναμ και δημιουργώντας πολλές ακόμη ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Δεν το έκανε και στο 35' το πλήρωσε εξαιτίας της... γκάφας του Ουόκερ, ο οποίος χτύπησε με τον αγκώνα του τον Φ. Μπεν Γιουσέφ εντός περιοχής κι έδωσε την ευκαιρία στον Σασί να ισοφαρίσει από τα έντεκα βήματα.

Το γκολ αυτό φάνηκε να έχει επηρεάσει σημαντικά τους Άγγλους, οι οποίοι στην επανάληψη εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αναιμικοί και σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν την εστία της Τυνησίας με τη συχνότητα και την ένταση του α' μέρους. Ήταν, όμως, επίμονοι και σε συνδυασμό με το ένστικτο του «killer» που έχει ο Κέιν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο στην πρεμιέρα τους στα γήπεδα της Ρωσίας...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Βόλγκογκραντ Αρένα (Βόλγκογκραντ)

ΤΥΝΗΣΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ 1-2

Σκόρερ: 35' πέν. Σάσι - 11', 90'+1' Κέιν

Διαιτητής: Βίλμαρν Ρολντάν (Κολομβία)

Κάρτες: Ουόκερ

Συνθέσεις:

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Χάσεν (16' Μπεν Μουσταφά), Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μεριά, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Μπαντρί, Καζρί (85' Καλίφα), Μπρον, Μααλούλ, Σάσι, Σκίρι, Σλιτί (74' Μπεν Αμόρ).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Ουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Λίνγκαρντ (90'+3' Ντάιερ), Χέντερσον, Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (80' Λόφτους-Τσικ), Γιανγκ, Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ), Κέιν.