Η ποιότητα της Κροατίας έκανε τη διαφορά κόντρα στη Νιγηρία

Η Κροατία επικράτησε με σκορ 2-0 της Νιγηρίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η ποιότητα της Κροατίας έκανε τη διαφορά κόντρα στη Νιγηρία

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Κροατία και Νιγηρία είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κροάτες από την πρώτη στιγμή πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Απέναντι τους είχαν μία ομάδα, η οποία πόνταρε στη δύναμη και στην ταχύτητα και σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στους Βαλκάνιους.

Ο «εγκέφαλος» της Κροατίας ήταν ο Λούκα Μόντριτς και από τα πόδια του ξεκινούσαν τα πάντα. Οι Κροάτες δημιουργούσαν ευκαιρίες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και το ματς είχε έναν αρκετά καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του. Η Κροατία κατάφερε να μετατρέψει την κυριαρχία της σε γκολ στο 32’. Σε εκείνο το σημείο ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι με τον Ρέμπιτς να κάνει το γύρισμα με το κεφάλι, ο Μάντζουκιτς έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει στον Ετέμπο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά για την Κροατία. Είχε φύγει το άγχος του γκολ και απλά έκανε το παιχνίδι της. Η ομάδα του Ντάλιτς ήθελε, όμως, ακόμα ένα γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη και να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Ευκαιρίες είχε, αλλά δεν μπορούσαν οι παίκτες της να τις εκμεταλλευτούν. Στο 70’ ο Τροστ-Εκόνγκ αγκάλιασε στην περιοχή τον Μάντζουκιτς και σωστά ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 71’ ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 2-0 για την Κροατία.

Τα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Νιγηρία μπορεί να ήθελε να βγει μπροστά, όμως, δεν έδειχνε πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στους Κροάτες. Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και έτσι οι Βαλκάνιοι είναι αυτοί που πήραν κεφάλι στο τέταρτο γκρουπ μετά το 1-1 της Αργεντινής με την Ισλανδία.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Kaliningrad Stadium

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ 2-0

Σκόρερ: 32’ Ετέμπο (αυτ.), 71’ Μόντριτς (πέναλτι)

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Κάρτες : 30’ Ράκιτιτς, 89’ Μπρόζοβιτς - 71' Τροστ-Εκόνγκ

Συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς (60’ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Ρέμπιτς (78’ Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (86’ Πιάντσα).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Ρορ Γκέρνοτ): Ουζόχο, Αμπντουλάχι, Μπαλογκάν, Τροστ-Εκόνγκ, Ιντόβου, Ντίντι, Ετέμπο, Μίκελ (88’ Νουάνκο), Μόουζες, Ιγουόμπι (62’ Μούσα), Ιγκάλο (73’ Ιχεανάτσο).