Περού - Δανία 0-1: Ανία, VARεμάρα... (vid)

Τη μεγαλύτερη «σούπα» του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου μας προσέφεραν Περού και Δανία σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο γκολ και είδαμε και πάλι τον διαιτητή να εξετάζει το VAR πριν πάρει την απόφασή του. 

Περού - Δανία 0-1: Ανία, VARεμάρα... (vid)

Η Δανία ήταν πιο τυχερή από το Περού, σε έναν αγώνα χωρίς πολλές καλές φάσεις που τελικά έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ευρωπαϊκή ομάδα που κέρδισε με γκολ του Πόουλσεν.

Οι Περουβιανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο του αγώνα έδειχναν να κυνηγούν πιο «ζεστά» τη νίκη, όμως γρήγορα οι Δανοί το ισορρόπησαν και τελικά κατάφεραν να φύγουν νικητές.

Στο πρώτο μέρος η πιο αξιόλογη φάση ήταν το πέναλτι που καταλόγισε στο 45' ο διαιτητής από την Γκάμπια, Μπακαρί Μπασαμάκ ο οποίος έκανε πρώτα χρήση του VAR. Τελικά την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κουέβα ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα... περιστέρια!

Στο δεύτερο μέρος η Δανοί είχαν μια μικρή υπεροχή χωρίς όμως να χάσουν σπουδαίες ευκαιρίες. Το γκολ του Πόουλσεν στο 59ο λεπτό το οποίο προήλθε από αντεπίθεση τους έδωσε θέση ισχύος και τελικά κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, παρ' ότι το Περού από το 75' κι έπειτα κυνήγησε -ανορθόδοξα- με πιο πολλή θέρμη το γκολ. Το Περού ήταν ανώτερο στο τελευταίο 20λεπτο, ξεδίπλωνε κάποιες καλές αντεπιθέσεις, όμως τελικά δεν κατάφερε να πάρει το βαθμό από τους αντιπάλους του.

Έτσι οι Δανοί έχουν τρεις βαθμούς και συγκατοικούν με τη Γαλλία στην κορυφή του Γ' ομίλου.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Mordovia Arena (Σαράνσκ)

Περού - Δανία 0-1

Σκόρερ: 59' Πόουλσεν

Διαιτητής: Μπακαρί Μπασαμάκ (Γκάμπια)

Κάρτες : Σίστο 28' / Ντιλέινι (86')

Συνθέσεις:

Περού: Γκαγιέσε, Α. Ροντρίγκες, Τράουκο, Κουέβα, Φαρφάν (Ρουιντίας 85'), Τάπια (Ακίνο 86'), Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο, Γιοτούν, Φλόρες (Γκερέρο 62').

Δανία: Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Λάρσεν, Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο (Μπρεθγουέιτ 67'), Ν. Γιόργκενσεν, Πόουλσεν.