Μουρίνιο για Μέσι: Σούπερ παίκτης, αλλά παραμένει άνθρωπος

Ο Πορτογάλος τεχνικός στήριξε τον Αργεντινό άσο για το χαμένο πέναλτι στον αγώνα πρεμιέρας με την Ισλανδία, την οποία χαρακτήρισε συμπαγή ομάδα.

Μουρίνιο για Μέσι: Σούπερ παίκτης, αλλά παραμένει άνθρωπος

Σε αντίθεση με τα σχόλια τυχαίων φιλάθλων στο διαδίκτυο, οι οποίοι έσπευσαν να χλευάσουν τον Λιονέλ Μέσι για το χαμένο πέναλτι που εν τέλει κόστισε στην ομάδα του κόντρα στην Ισλανδία, o Ζοζέ Μουρίνιο προσέγγισε το θέμα με νηφαλιότητα και κυρίως ανθρωπιά.

Κληθείς να σχολιάσει την αναμέτρηση της «Αλμπισελέστε» με την παρέα του Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο Πορτογάλος τεχνικός στήριξε τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα λέγοντας σχετικά:

«Όταν δεν μπορείς να σκοράρεις ένα πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τη στιγμή που η ομάδα σου χρειάζεται ένα γκολ, επηρεάζεσαι. Προσπαθούσε στο ένας με έναν, ένας με δύο, ένας με τρεις... Ήταν δύσκολο. Αν και είναι σούπερ παίκτης, παραμένει άνθρωπος, έχει συναισθήματα και νομίζω ότι το χαμένο πέναλτι τον επηρέασε».

Αναφορικά με την εμφάνιση της Ισλανδίας, ο 55χρονος κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα τονίζοντας:

«Νομίζω ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Η Ισλανδία έπαιξε στα όριά της και δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα. Αν έπρεπε να διαλέξω μια λέξη για να τους περιγράψω, αυτή θα ήταν το "συμπαγής". Για 69 λεπτά ήταν μέσα στην περιοχή τους».