Τα γκολ του Φινμπόγκασον σε Αργεντινή, Λονδίνο και η αδικία του Σίλβα! (vids)

Ο Ισλανδός στράικερ που έριξε στο… καναβάτσο την παρέα του Μέσι ένιωσε στο πετσί του τη μεγαλύτερη αδικία από τον Πορτογάλο προπονητή.

Τα γκολ του Φινμπόγκασον σε Αργεντινή, Λονδίνο και η αδικία του Σίλβα! (vids)

Το ποδόσφαιρο γεννάει ωραίες ιστορίες και μία από αυτές έχει πρωταγωνιστή τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Από το 2014 ο Ολυμπιακός ασχολούνταν με την υπόθεση του Ισλανδού στράικερ. Τότε αγωνιζόταν στη Χέρενφεν μία ομάδα που φημίζεται για την παραγωγή επιθετικών. Είχε προταθεί στους «ερυθρόλευκους» και είχαν επιχειρήσει να τον πάρουν. Τότε ο παίκτης κατέληξε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Έπαιξε για μία σεζόν στο Σαν Σεμπαστιάν, όμως, δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί και να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το καλοκαίρι του 2015 ο Ολυμπιακός επανήλθε για τον Ισλανδό στράικερ. Αυτή τη φορά είχε σύμμαχο τον παίκτη που ήθελε να αλλάξει πόλη και πρωτάθλημα. Πράγματι μετακόμισε στο μεγάλο λιμάνι ο «Φίνμπο» με τη μορφή του δανεισμού από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η άφιξη του στο Έρμελο και ο Ιντέγε

Εκείνο το καλοκαίρι στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ήταν ο Μάρκο Σίλβα. Ο Φινμπόγκασον ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα στην προετοιμασία που γινόταν στο Έρμελο της Ολλανδίας. Είχε κάνει εντύπωση τότε ότι το τεχνικό επιτελείο ήθελε να τον βάλει σιγά-σιγά στις προπονήσεις, αλλά ο Φινμπόγκασον ήταν «φτιαγμένος» να μπει και να παίξει αμέσως.

Πράγματι μπήκε σε διπλά αμέσως και ήταν από τους παίκτες που σου έδειχνε από την πρώτη επαφή με τη μπάλα ότι το κατέχει. Ήταν ο ορισμός του σέντερ φορ. Επιθετικός περιοχής που ένα άγγιγμα του μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μάρκο Σίλβα, πάντως, από εκείνο το καλοκαίρι έδειχνε να μην τρελαίνεται με τον Ισλανδό. Αν και οι περισσότεροι είχαν καλή άποψη για τον «Φίνμπο» και πίστευαν ότι μπορεί να δώσει το γκολ στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος προπονητής είχε άλλη άποψη.

Ζήτησε κι άλλον επιθετικό με αποτέλεσμα στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να αποκτηθεί ο Μπράουν Ιντέγε. Ο Σίλβα δεν έκρυψε την προτίμηση του. Αμέσως έδωσε φανέλα βασικού στον Νιγηριανό και του έδειξε πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη απ’ ότι στον Φινμπόγκασον. Η άποψη του προπονητή ήταν ότι ο Ιντέγε του κάνει κι άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Ο Ισλανδός ήταν ο φορ που ήθελε ο Ολυμπιακός, ήταν ο παίκτης που είχε το γκολ, αλλά εκείνος που κινείται μέσα στο... κουτί.

Το γκολ στο Λονδίνο και η Τούμπα

Ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκε ο Μάρκο Σίλβα με αποκορύφωμα τις ημέρες που ακολούθησαν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Ένα άγγιγμα του Φινμπόγκασον τότε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-3 και πέτυχε μία ιστορική νίκη, την πρώτη του επί αγγλικού εδάφους. Σε εκείνο το σημείο όλοι πίστεψαν ότι το σκηνικό άλλαζε. Και ο ίδιος ο Ισλανδός ήταν σίγουρος πως πλέον η μοίρα του άλλαξε και θα έπαιρνε φανέλα βασικού. Υπήρχε το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον Ιντέγε να είναι τραυματίας.

Οι πληροφορίες τότε ήθελαν τον Νιγηριανό με δυσκολία να μπαίνει και στην αποστολή. Τελικά παρά τον τραυματισμό του ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, έπαιξε βασικός και άνοιξε το σκορ. Κάπου εκεί γκρεμίστηκαν τα πάντα γύρω από τον Φινμπόγκασον. Κατάλαβε ότι ποτέ δεν θα τον εμπιστευτεί ο προπονητής του. Κάπως έτσι ζήτησε τον Ιανουάριο του 2016 να φύγει από τον Ολυμπιακό. Επέστρεψε στη Σοσιεδάδ και αυτή τον παραχώρησε δανεικό στην Άουγκσμπουργκ, η οποία τον αγόρασε και τον έχει ακόμα στο ρόστερ της.

Ο Φινμπόγκασον έφτασε στο σημείο να σκοράρει στο Μουντιάλ για την Ισλανδία και να υποχρεώνει την Αργεντινή σε ισοπαλία στην πρεμιέρα της στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο Μάρκο Σίλβα που πλέον είναι στην τεχνική ηγεσία της Έβερτον έχει αδικήσει τον Ισλανδό στράικερ, ο οποίος κατά πολλούς είναι ο καλύτερος φορ που έχει αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, αλλά έφυγε με 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δύο γκολ.