Αργεντινή-Ισλανδία 1-1: Ωραίος Φινμπόγκασον, μοιραίος Μέσι

Με σκόρερ τον πρώην άσο του Ολυμπιακού η σκληροτράχηλη Ισλανδία κράτησε στην ισοπαλία την παρέα του Μέσι, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 64ο λεπτό...

Αργεντινή-Ισλανδία 1-1: Ωραίος Φινμπόγκασον, μοιραίος Μέσι

Η Ισλανδία το έκανε ξανά και μάλιστα αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή έναν πρώην ερυθρόλευκο! Όπως συνέβη και στο Ευρωπαϊκό του 2016, η ισλανδική ομάδα πήρε αποτέλεσμα απέναντι σε ένα από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στην πρεμιέρα της για τον Δ' όμιλο του Μουντιάλ, κρατώντας την Αργεντινή του Μέσι στο ισόπαλο 1-1. Και το πέτυχε με το σπαθί της, έχοντας σκόρερ τον (όχι και τόσο) παλιό άσο του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον!

Ο 29χρονος στράικερ ήταν εκεί που έπρεπε στο 23ο λεπτό, πλασάροντας από κοντά ύστερα από κόντρα και ισοφαρίζοντας το γκολ του Κουν Αγουέρο από το 19', με το οποίο είχε προηγηθεί η Αργεντινή. Η Ισλανδία παρουσίασε το γνωστό "σφιχτό" της πρόσωπο με προτεραιότητα στα μετόπισθεν αλλά και ειδικά στον περιορισμό του μεγάλου όπλου της "Αλμπισελέστε", του Λιονέλ Μέσι, παίρνοντας άριστα.

Παρ' όλα αυτά, ο σταρ της Μπαρτσελόνα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει για δεύτερη φορά προβάδισμα στην ομάδα του στο 64', ωστόσο το (κακό) πέναλτι που εκτέλεσε, αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ Χάλντορσον... Κάπως έτσι η Ισλανδία επανέλαβε για τρίτη φορά αυτό που είχε κάνει δις στο Euro του 2016, όταν πήρε αποτελέσματα από Αγγλία και Πορτογαλία αφότου είχε μείνει αρχικά πίσω στο σκορ!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Spartak Stadium (Μόσχα)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1-1

Σκόρερ: 19' Κουν Αγουέρο - 23' Φινμπόγκασον

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κάρτες : -

Συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαλέρο, Ταλιαφίκο, Μπίλια (54' Μπανέγα), Μέσα (84' Ιγκουαΐν), Μασεράνο, Μάρκος Ρόχο, Οταμέντι, Σάλβιο, Μέσι, Ντι Μαρία (75' Παβόν), Κουν Αγουέρο.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (63' Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Γκούναρσον (76' Σκούλασον), Μάγκνουσον, Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον (89' Σιγκούρνταρσον).