Ποδαρικό με πεντάρα η Ρωσία στο Μουντιάλ

Με δυο γκολ στο α΄ ημίχρονο και δυο στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ρωσία έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Μουντιάλ σκορπίζοντας 5-0 τη Σαουδική Αραβία.

Ποδαρικό με πεντάρα η Ρωσία στο Μουντιάλ

Η οικοδέσποινα Ρωσία επιβλήθηκε εύκολα με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας. Οι Ρώσοι ήταν ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους και έτσι έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Το σκορ άνοιξε στο 12' ο Γιούρι Γκαζίνσκι με ωραία κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Αλεξάντρ Γκολόβιν. Οι γηπεδούχοι ασκούσαν μεγάλη πίεση στους Σαουδάραβες με αποτέλεσμα να έρθει και το δεύτερο τέρμα πριν τελειώσει το ημίχρονο. Στο 43' ο Τσερίσεφ πήρε την μπάλα, άδειασε δύο παίκτες της Σαουδικής Αραβίας και «εκτέλεσε» με το αριστερό πόδι κάνοντας το 2-0. Ο Τσερίσεφ δεν βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα, όμως στο 24' ο Τζαγκόεφ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο δίνοντας την θέση του στον Ντένις Τσερίσεφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν στο αμυντικό κομμάτι με σκοπό να κρατήσουν το «0» στην άμυνα. Οι Σαουδάραβες λίγο έλειψε να μειώσουν το σκορ και να μπουν ξανά στο παιχνίδι όταν έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 55' και 58'. Ο Αρτέμ Τζιούμπα πέρασε και αυτός ως αλλαγή και σκόραρε για το 3-0 στο 71' έπειτα από σέντρα του Αλεξάντρ Γκολόβιν. Η Ρωσία δεν σταμάτησε εκεί και διεύρυνε το σκορ στο 4-0 στο 91' ξανά με τον Τσερίσεφ έπειτα από πανέμορφο σουτ με το εξωτερικό φάλτσο. Στο 94' οι Ρώσοι διαμόρφωσαν το τελικό 5-0 με μία απίστευτη εκτέλεση φάουλ του αδιαμφισβήτητα MVP του αγώνα, Αλεξάντρ Γκολόβιν.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Λουζνίκι (Μόσχα)

ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 5-0

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

Κάρτες:

Συνθέσεις:

Ρωσία: (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζομπνίν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Σαμέντοφ (64' Κουζιάεφ), Τζαγκόεφ (24' Τσερίσεφ), Σμολόφ (70' Τζιούμπα)

Σαουδική Αραβία: (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ-Μαγιούφ, Αλ-Μπρεΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουσαουί, Αλ-Σαρανί, Οταΐφ (64' Φαχάντ), Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Φαράζ, Αλ-Τζασάμ, Αλ-Σερί (73' Χατάν), Αλ-Σαλάουι (84' Ασίρι)