Μουντιάλ 2018: Oι συντάκτες του ΦΩΤΟΣ προβλέπουν

Οι συντάκτες του ΦΩΤΟΣ και του fosonline.gr προβλέπουν τη νικήτρια ομάδα, τον πρώτο σκόρερ και την ομάδα-έκπληξη του Μουντιάλ που αρχίζει σήμερα στη Ρωσία.

Μουντιάλ 2018: Oι συντάκτες του ΦΩΤΟΣ προβλέπουν

Η Βραζιλία; Ή μήπως η μεγάλη αντίπαλός της, η Αργεντινή; Και η Γερμανία; Θα παραδώσει έτσι εύκολα τα σκήπτρα; Εντάξει, λείπει η Ιταλία. Και μήπως ήρθε η ώρα της Αγγλίας; Νεϊμάρ ή Γκριεζμάν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ; Η Αίγυπτος του Σαλάχ μπορεί να κάνει την έκπληξη; Για όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν απαντήσεις και θα τις διαβάσετε παρακάτω...


Γιάννης Φιλέρης

To Μουντιάλ θα το πάρει η Αγγλία! Εντάξει, ας σοβαρευτούμε. Νομίζω ότι η Βραζιλία θα πάρει θριαμβευτική ρεβάνς για το κάζο του 2014.

Πρώτος σκόρερ θα αναδειχθεί ο Χάρι Κέιν (και δεν κάνω πλάκα). Μια χαρά επιλογή και για στοιχηματισμό νομίζω.

Ομάδα έκπληξη; Η ... Αγγλία. Θα φτάσει ψηλότερα. Ίσως και να πάρει το Κύπελλο (αυτή κι αν είναι έκπληξη)


Αντώνης Φουντής

Φαβορί είναι η Βραζιλία. Περιμένει πως και πως μια τετραετία για να πάρει ρεβάνς για να σβήσει τον εφιάλτη που έζησε σπίτι της το 2014. Σοβαρή και ισορροπημένη όσο ποτέ και με κανονικό προπονητή τον Τίτε

Πρώτο σκόρερ βλέπω τον Χάρι Κέιν. Δεν ξέρω αν η Αγγλία προχωρήσει πολύ στο τουρνουά, όμως ο φορ της Τότεναμ έχει την ευκαιρία στα παιχνίδια με τις αδύναμες ομάδες του ομίλου, Τυνησία και Παναμά να εξασφαλίσει τον σχετικό τίτλο…

Η Αγγλία έχει ίσως την καλύτερη εθνική των τελευταίων 30 χρόνων. Με πολλούς ποιοτικούς παίκτες και γρήγορους. Έχει την ευκαιρία να φθάσει στην τετράδα αν φυσικά δεν προδοθεί από το αδύναμο κέντρο άμυνας της…

Θέμις Σινάνογλου

Εγώ θα ακολουθήσω τις αναλύσεις της Goldman Sachs με τους απίθανους κομπιούτερς της διότι ξέρω από διεθνείς αγορές και ξέρω πόσο έχουν προχωρήσει οι αλγόριθμοι στα χρηματιστήρια. Και η Goldman Sachs είναι η “μάνα του λόχου” σε αυτά.

Με μια διαφορά όμως. Θα διαφοροποιηθώ στον τελικό διότι οι κομπιούτερς δεν γνωρίζουν από ψυχολογία. Ναι, λοιπόν, Βραζιλία- Γερμανία ο τελικός, αλλά δεν θα το πάρουν οι Βραζιλιάνοι όπως υποστηρίζει η Goldman Sachs, θα το πάρουν οι Γερμανοί. Οι οποίοι είναι στα πάνω τους τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. Οικονομία, πολιτική ισχύ, ποδόσφαιρο, και έχουν ρίξει μια 7άρα στους Βραζιλιάνους στο προηγούμενο Μουντιάλ- σε ημιτελικό παρακαλώ.

Όσο για ομάδα έκπληξη; Η Άιγυπτος. Όταν έχεις Σαλάχ διψασμένο να ρεφάρει για αυτό που έπαθε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, και όταν βλέπεις τον ταπεινό Ουάρντα να είναι τόσο καλός παίκτης, φανταζόμαστε πώς θα είναι οι άλλοι... Το στρατιωτικό καθεστώς στην Αίγυπτο θα έχει δώσει τα ρέστα του να τους υποστηρίξει στην προετοιμασία τους, η Αίγυπτος μια πυριδιταποθήκη μουσουλμανική με τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων στη φυλακή, με στρατιωτικό καθεστώς κοσμικό, έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο μια διάκριση στο Μουντιάλ που θα φέρει εθνική υπερηφάνεια. Και είναι ένα καθεστώς με “μεγάλες πλάτες”, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λέει κουβέντα για τη Χούντα εκεί, οι ΗΠΑ είναι μαζί τους, η Ρωσία πουλάει όπλα και τα έχει καλά, το Ισραήλ για πρώτη φορά τα έχει τόσο καλά με την Αίγυπτο, εμείς τους έχουμε αγκαλιά γιατί είναι εχθροί του Ερντογάν.

Πρώτος σκόρερ; Νεϊμάρ.


Xρήστος Μεγγλίδης

Δυστυχώς πιστεύω ότι το φαβορί για να πάρει το τρόπαιο είναι η Βραζιλία γιατί έχει εξαιρετικούς παίκτες αλλά και καλό σύνολο. Το δυστυχώς πάει γιατί θα υποστηρίζω την Αργεντινή.

Η έκπληξη του Μουντιάλ μπορεί να είναι το Βέλγιο. Είναι σε όμιλο που μπορεί να περάσει χωρίς πολύ κόπο αλλά και να τεσταριστεί σε ισχυρό ματς απέναντι στην Αγγλία. Λένε ότι είναι ομάδα χωρίς «ψυχή», αλλά αυτή τη φορά το ταλέντο των παικτών της μπορεί να τη φέρει μακριά.

Πρώτος σκόρερ θα ήθελα να είναι ο Μέσι ή ο Αγουέρο, αλλά εάν πόνταρα θα έβαζα χρήματα στον κορυφαίο γκολτζή της εποχής μας. Τον Χάρι Κέιν. Αν τον βοηθήσει η Αγγλία και προχωρήσει, έχει τη δυνατότητα να βάλει τα περισσότερα απ' όλους.


Nίκος Καλαμπάκας

Αν και την έχουμε πατήσει σε αρκετά Μουντιάλ όλοι όσοι κατατάσσουμε στα φαβορί την Αργεντινή, προσωπικά θα επιμείνω και φέτος.

Είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του Λιονέλ Μέσι να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα και προσωπικά νομίζω ότι θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Αν και η αλήθεια είναι ότι ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την εθνική της χώρας του σε κάποια τεράστια επιτυχία, νομίζω -και εύχομαι- ότι φέτος θα τα καταφέρει.

Η Αργεντινή δεν είναι η ομάδα που θα σε αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Δεν είναι δεμένο σύνολο, προκρίθηκε στη διοργάνωση την τελευταία στιγμή μετά κόπων και... βασάνων όμως για κάποιο λόγο θα της δείξω εμπιστοσύνη.

Ο Λιονέλ Μέσι θα κάνει τα πάντα για να πάρει το μοναδικό βαρύτιμο τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του, οπότε δεν αποκλείεται να είναι αυτός ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Η έκπληξη της διοργάνωσης; Νομίζω ότι τον τίτλο διεκδικούν η Ρωσία - αν θεωρείται έκπληξη η διοργανώτρια χώρα να κάνει καλές πορείες- αλλά και η Ουρουγουάη που το κοινό της αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ήταν ανέκαθεν διψασμένοι για μπάλα. Η ομάδα της Ουρουγουάης διαθέτει λίγους σούπερ σταρ, ικανούς όμως να βάλουν πλώρη για μακρύ ταξίδι...


Παντελής Διαμαντόπουλος

Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς Ιταλία δεν υπάρχει για εμένα, συνεπώς σε αυτό το τουρνουά πολλών εθνικών ομάδων, οι Νοτιοαμερικάνοι δείχνουν έτοιμοι να αντεπιτεθούν. Το πιο εύκολο δρομολόγιο στο «δέντρο» το έχει η Γαλλία, οι Βραζιλιάνοι παίζουν καλή μπάλα, κακώς πολλοί έχουν απορρίψει την Αργεντινή. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ιταλία, εύχομαι ολόψυχα να το πάρουν οι Άγγλοι...

Η καλύτερη αφρικανική ομάδα είναι η Σενεγάλη. Παίζει καλή μπαλίτσα, αλανιάρικη και αν την υποτιμήσουν θα τους κάνει ζημιές. Σας προτείνω να δείτε προσεκτικά την Κολομβία και το Μαρόκο.

Ο Νεϊμάρ φαίνεται αποφασισμένος να βγει πρώτος σκόρερ. Από πρωταγωνιστές, έχει μπόλικους η διοργάνωση, δε θα με παραξενέψει πάντως να προκύψει και κάποιος... ήρωας.


Παναγιώτης Γκαμπράνης

Η Βραζιλία, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της Μόσχας. Η Γερμανία είναι μέσα στα φαβορί όπως πάντα, η Γαλλία έχει ίσως την καλύτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών. Θα πάω με τη Βραζιλία, που νομίζω είναι πλήρης, ειδικά μεσοεπιθετικά και αυτή τη φορά έχει και εξαιρετικό σέντερ φορ. Θα ήθελα να το πάρει η Αργεντινή, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία…
Για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ πιστεύω ότι θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Νεϊμάρ και Μέσι (αν καταφέρει η Αργεντινή να φτάσει ψηλά). Θα έβαζα και ένα ευρώ στον Μπαπέ, που έχει την ευκαιρία να λάμψει στο πρώτο του Μουντιάλ.
Το Βέλγιο μπορεί να κάνει την έκπληξη και να φτάσει πολύ ψηλά. Έχει σπουδαίο υλικό, πρέπει να αποδείξει ότι έχει και φανέλα. Θα έβαζα και την Πολωνία, αν και είναι σε περίεργο όμιλο.


Παναγιώτης Λιακόπουλος

Η Γερμανία θα φτάσει μέχρι το τέλος για ακόμη μια φορά και στον τελικό έχει τον τρόπο να κερδίσει και να κατακτήσει την κούπα. Αβαντάζ η απουσία της Ιταλίας από αυτή τη διοργάνωση.
O Ρομπέρτο Φιρμίνο από τη στιγμή που η Βραζιλία έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη διοργάνωση ενώ και στη φάση των ομίλων θα έχει τον πρώτο λόγο. Τα φώτα θα είναι στον Νεϊμάρ και ο άσος της Λίβερπουλ μπορεί να το εκμεταλλευθεί.
Η Ουρουγουάη θεωρώ πως μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη της διοργάνωσης. Από τη φάση των ομίλων έχει την ποιότητα και τη δυναμική να συνεχίσει στον επόμενο γύρο. Η σκληρή Ουρουγουάη με Καβάνι, Σουάρες μπορεί να κάνει τη ζημία.


Κώστας Μαστοράκης

Ποια ομάδα θα πάρει το Μουντιάλ: Βραζιλία: Πρόγραμμα, «σταυρώματα», μπουκ, συμφωνούν. Αλλά η μπάλα είναι στρογγυλή (κι ότι είχε πει ο...Όσιμ!), το ποδόσφαιρο δεν σχετίζεται με την λογική και Λατινοαμερικάνοι δεν κερδίζουν στην Ευρώπη από το 1958...

Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ: Aντουάν Γκριεζμάν. Το’κανε στο Euro, προ 2ετίας, είναι φορμαρισμένος από τον Γενάρη, έχει δύο παίκτες να τον «ταϊσουν» (Εμπαπέ, Ντεμπελέ) κι οι αντίπαλοι του στον όμιλο (Περού, Αυστραλία, Δανία) δεν διακρίνονται αμυντικά.

Ποια θα είναι η ομάδα έκπληξη: Βέλγιο. Αν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη κι αν το πάθημα του Εuro έγινε μάθημα. Kαι δεύτεροι να βγουν στον όμιλο στα προημιτελικά πάνε «σβηστά», αφού «σταυρώνουν» με τον ευκολότερο όμιλο (8ο)


Γιώργος Σγούτας


Δεν θα πάω τελικά κόντρα στο… ρεύμα, παρότι εντυπωσιάζει το ρόστερ της Γαλλίας στην τελική φάση. Θεωρώ ότι η «σελεσάο» με τον Τίτε στον πάγκο θα δείξει αυτή τη φορά ένα διαφορετικό αγωνιστικό «πρόσωπο» σε σχέση με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, που μπορεί να την οδηγήσει την επίτευξη του στόχου της.

Ο Νεϊμάρ δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του που τον κράτησε για αρκετούς μήνες μακριά από τη δράση και στις φιλικές αναμετρήσεις της Βραζιλίας επέστρεψε… φορτσάτος.


Ενδεχομένως η Αίγυπτος να είναι η έκπληξη του τουρνουά. Όλα όμως θα κριθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετά τον τραυματισμό του στον ώμο. Είναι… περίεργος ο όμιλός της, καθώς πέρα από την Ουρουγουάη (και τη Σαουδική Αραβία) έχει και τη… διοργανώτρια Ρωσία.

Κώστας Μπελιάς

Ποια ομάδα θα πάρει το Μουντιάλ: Τώρα ή ποτέ για την Αργεντινή. Η ποιότητά της στη μεσαία γραμμή είναι δεδομένη, η δίψα του Μέσι στο τελευταίο του –ενδεχομένως- Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να παίξει ρόλο ακόμα και αν δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της στα προκριματικά.

Πρώτος σκόρερ: Ο Αντουάν Γκριεζμάν μπορεί να επαναλάβει ότι πέτυχε πριν από δυο χρόνια στο Euro. Δείχνει σε καλή κατάσταση εδώ και καιρό, ο τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Γαλλία τον βοηθά καθώς και οι άμυνες που θα αντιμετωπίσει στα τρία πρώτα ματς (Περού, Δανία, Αυστραλία)

Η έκπληξη: Η Αίγυπτος του Μοχάμεντ Σαλάχ. Αν και εφόσον ο επιθετικός της Λίβερπουλ ξεπεράσει τον τραυματισμό του είναι τεράστια προσωπικότητα και παίκτης υψηλού επιπέδου. Μπορεί να οδηγήσει ψηλά τη χώρα του.


Θοδωρής Ρούσσος

Πολλοί λένε ότι η ιστορία το χρωστάει στην Αργεντινή, η οποία έχει πολλές συμπάθειες (...άντε και στην Αγγλία του glory '66). O "κοντός" θα είναι μόνος του, γιατί έτσι αποφάσισε. Τον Ικάρντι τον άφησε στην πατρίδα και τους Ντιμπάλα - Ιγκουαϊν εκτός αρχικής ενδεκάδας. Για κόντρα, η φετινή επιλογή είναι Βραζιλία. Άλλωστε, οι Βραζιλιάνοι μπορούν πιο εύκολα από κάθε άλλη Εθνική να γίνουν ομαδάρα ή τσίρκο. Τσίρκο ήταν το 2014 και δύσκολα θα το ξαναπετύχουν.

Την έκπληξη θα την καθορίσει ένας ποδοσφαιριστής. Οι Ασιάτες είναι "μηχανάκια", αλλά αυτό δεν αρκεί. Συνήθως η έκπληξη έρχεται από την Αφρική. Θυμηθείτε το Καμερούν και τη Σενεγάλη. Με τη "μαύρη Ηπειρο" θα πάμε και τώρα. Αίγυπτος και τα μυαλά και τα μαλλιά σαν του Σαλάχ.

Πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο πρώτος σκόρερ προκύπτει -ως επί το πλήστον- από τις ομάδες που φτάνουν μακριά στη διοργάνωση. Κι επειδή η Βραζιλία τυγχάνει να έχει έναν χαρισματικό finisher, η επιλογή είναι Νεϊμάρ.

Γιώργος Στασινόπουλος

Με την Ιταλία απούσα το Μουντιάλ είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Παρόλα αυτά είναι η τελευταία ευκαιρία του Μέσι να το σηκώσει και πιστεύω (και θέλω) ότι μπορεί να το πάρει.

Πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης έχει φτιάξει έναν χαρακτήρα και έχει έναν διαφορετικό αέρα. Γιατί η Πορτογαλία να μην η έκπληξη του Μουντιάλ; Ακόμα και αν δεν συμπαθώ τον Κριστιάνο δεν το αποκλείω.

Στον Γκριεζμάν θα πόνταρα για πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε έναν εύκολο όμιλο. Θεωρώ ότι μπορεί να βάλει αρκετά.