Μουντιάλ 2018: Πέντε ταλέντα που θα συζητηθούν

Πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές που αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Μουντιάλ 2018: Πέντε ταλέντα που θα συζητηθούν

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων θα στραφούν κυρίως στα μεγάλα «ονόματα» του τουρνουά, όπως τον Λιονέλ Μέσι στην Αργεντινή, τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Πορτογαλία, τον Νεϊμάρ στη Βραζιλία, τον Λουίς Σουάρες και τον Έντινσον Καβάνι στην Ουρουγουάη, αλλά και σε αρκετούς ακόμα «αστέρες» του αθλήματος στη μάχη που θα δοθεί για την κατάκτηση του «στέμματος» της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Μεταξύ αυτών των ποδοσφαιριστών, ωστόσο, υπάρχουν και νεαροί παίκτες που χάρη στο τεράστιο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο έχουν εντυπωσιάσει με την πορεία τους τα τελευταία χρόνια στους συλλόγους τους και κέρδισαν μία θέση στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος για τα τελικά του Μουντιάλ. Παίκτες που θα επιδιώξουν να δείξουν το ταλέντο τους και στα ρωσικά γήπεδα, ώστε να βοηθήσουν τις ομάδες τους να φτάσουν στην επίτευξη των στόχων τους. Ακολουθούν πέντε διεθνείς νεαροί άσοι που αξίζει να παρακολουθήσουμε την πορεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά σε λίγες μόλις ημέρες…

Αλεξάντρ Γκολόβιν (Ρωσία)

Μόλις πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα 22α του γενέθλια, ωστόσο παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Αλεξάντρ Γκολόβιν έχει ήδη καταφέρει να «μαγνητίσει» τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του. Ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ παρακολουθούν εδώ και αρκετό διάστημα την πορεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ και ο ίδιος ο Ρώσος μέσος φρόντισε να δείξει στους Βρετανούς το ταλέντο του κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, όταν η ρωσική ομάδα τέθηκε αντιμέτωπη με την Άρσεναλ στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρώτο ματς στο Λονδίνο οι «κανονιέρηδες» πήραν τη νίκη με 4-1, ωστόσο ο Γκολόβιν πέρα από την καλή του παρουσία στο παιχνίδι πέτυχε κι ένα γκολ, «εκτελώντας» τον πολύπειρο Πετρ Τσεχ με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ. Ο νεαρός οργανωτής στη μεσαία γραμμή της διοργανώτριας του Μουντιάλ, Ρωσίας, αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 2014 και μέχρι σήμερα μετράει 113 εμφανίσεις και 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Σερβία)


Το γεγονός ότι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λάτσιο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα για τη μεταγραφή του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στους «κόκκινους διαβόλους» έναντι ενός ποσού που φημολογείται ότι φτάνει τα… 80 εκατομμύρια λίρες προδίδει πολλά για το τεράστιο ταλέντο του 23χρονου Σέρβου μέσου. Στα τρία χρόνια της παρουσίας του στην Ιταλία εντυπωσίασε με την εμφανίσεις του, ενώ στους «λατσιάλι» μετράει 122 εμφανίσεις και 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για έναν μεσοεπιθετικό που μπορεί να πετύχει εντυπωσιακά γκολ είτε με τα πόδια είτε με το κεφάλι, όπως επίσης και να δημιουργήσει γκολ για τους συμπαίκτες του.

Αλιρεζά Τζαχανμπάκς (Ιράν)


Ο 24χρονος Ιρανός μεσοεπιθετικός Αλιρεζά Τζαχανμπάκς είναι το μεγάλο «αστέρι» της Άλκμααρ κι ένας ποδοσφαιριστής που εντυπωσίασε με την πορεία του στο ολλανδικό πρωτάθλημα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αν και η ομάδα του τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ερεντιβιζιέ, ο ίδιος με 21 γκολ πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην κατηγορία, ενώ παράλληλα είχε και 12 «ασίστ». Στην πατρίδα του τον συγκρίνουν με τον Μεχντί Μαχνταβίκια, αλλά και με τον Αιγύπτιο άσο της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αλιρεζά Τζαχανμπάκς διακρίνεται για την υψηλή τεχνική του, την εκρηκτικότητά του και την ταχύτητά του. Μπροστά στο ενδιαφέρον αρκετών ιταλικών και αγγλικών ομάδων για την απόκτησή του, ο ίδιος σε συνέντευξή του εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στη Γερμανία και τη Μπουντεσλίγκα και η Μπάγερν Μονάχου ήδη εξετάζει την περίπτωσή του.

Πιόνε Σίστο (Δανία)


Ο Πιόνε Σίστο της εθνικής Δανίας αποτελεί έναν ακόμα «πονοκέφαλο» για τις αντίπαλες άμυνες, μετά το μεγάλο «αστέρι» του συγκροτήματος τον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο 23χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στη Θέλτα από το 2016, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε πέντε γκολ και εννέα «ασίστ». Γεννήθηκε στην Ουγκάντα αλλά μεγάλωσε στη Δανία και το 2014 αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της χώρας κάτω των 21 ετών, πριν προβιβαστεί έναν μόλις χρόνο αργότερα στην ανδρική ομάδα. Διακρίνεται για την υψηλή τεχνική του κατάρτιση και τις ντρίμπλες του και κέρδισε μία θέση στην 23άδα της Δανίας για το Μουντιάλ της Ρωσίας, εκεί όπου θα επιδιώξει να δείξει το ταλέντο του για να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα να πετύχει τους στόχους του στη διοργάνωση.

Ντένις Ζακάρια (Ελβετία)


Ο Ντένις Ζακάρια αποχώρησε πέρσι το καλοκαίρι από την Γιουνγκ Μπόις και μετακόμισε στη Γερμανία και τη Γκλάντμπαχ υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο 21χρονος Δανός χαφ πέρα από τις αμυντικές του ικανότητες διακρίνεται για την ταχύτητά του, ωστόσο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πειθαρχίας, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεχτεί την κίτρινη κάρτα για τα μαρκαρίσματά του. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Μπουντεσλίγκα ο δυναμικός αμυντικός χαφ είχε έντεκα κίτρινες κάρτες.