«Ίμπρα», ο εχθρός σου είναι στον... καθρέφτη!

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς «ανακάλυψε» ότι φταίνε (και) τα Σουηδικά ΜΜΕ που δεν πάει Μουντιάλ...

«Ίμπρα», ο εχθρός σου είναι στον... καθρέφτη!

«Να τανε η ζήλια, ψώρα...» Η γνωστή λαϊκή ρήση ταιριάζει («γάντι») στην ψυχολογία του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ο οποίος ζηλεύει κι αδυνατεί να «χωνέψει» ότι θ’ απουσιάζει από το Μουντιάλ.

Παρότι είχε ξεκαθαριστεί, εδώ και καιρό, από τον Σουηδό εκλέκτορα, Γιάνε Άντερσον, ότι δεν υπολογιζόταν στις κλήσεις του, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, φαίνεται πως, για αδιευκρίνιστους λόγους, περίμενε, έστω την ύστατη ώρα, πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία της 4ης Ιουνίου, για την ανακοίνωση των 23αδων, ένα τηλεφώνημα, μια ανακοίνωση.

Φευ… Το τηλέφωνο δεν ήχησε και στην Σουηδική λίστα το όνομα του έλαμπε… δια της απουσίας του!
Η αντίδραση του; Τυπική ενός «Ίμπρα».

«Ξιφούλκησε» εκ νέου.

Πλην του ότι περιαυτολόγησε, στο τρίτο πρόσωπο (αλά…Καίσαρ και Ναπολέων!), σε πρώτο πλάνο (ξανα)έφερε το υπερτροφικό «ΕΓΩ» του. Βιτριολικές ατάκες, ειρωνεία καθώς και βολές κατά όσων θεωρεί ότι δεν του επέτρεψαν να πάει στη Ρωσία.

Στο στόχαστρο τα Σουηδικά ΜΜΕ, που κατακεραύνωσε ο πικαρισμένος επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι: «Στην Ρωσία θα βρεθούν οι καλύτεροι. Θα έπρεπε να βρίσκομαι κι εγώ, αλλά δεν θα’μαι. Τα Σουηδικά μίντια εκτιμούν πως η Εθνική τώρα είναι καλύτερη χωρίς εμένα. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Δεν έχω τυπικό Σουηδικό όνομα, ούτε συμπεριφορά, αλλά παραμένω πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής».

Επιπρόσθετα, προέβη σε μια ρετροσπεκτίβα επιτευγμάτων του, σε συλλογικό επίπεδο, θέλοντας ν’ αποδείξει ότι είναι νικητής κι ομαδικός: «Κέρδισα, ότι κέρδισα αγωνιζόμενος με τις φανέλες των Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Γκάλαξι. Αν δεν ήξερα να κερδίζω, ομαδικά, πως θα μπορούσα να έχω παίξει στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου;»

Οι… μισές αλήθειες!

Αφήνοντας κατά μέρος πως αγωνιζόμενος με την Σουηδία δεν την οδήγησε σε κάποιο τρόπαιο –κάτι που πέτυχε, για παράδειγμα, η…Ελλάδα!- αφήνοντας ακόμη ότι στο διασυλλογικό παλμαρέ του δεν φιγουράρει το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ιμπραϊμοβιτς είπε…μισές αλήθειες.

Γιατί υπάρχουν κι άλλα που θυμούνται μεγάλες μερίδες φιλάθλων των προαναφερθέντων ομάδων.
Στον Άγιαξ είναι «περσόνα νον γκράτα», μετά την εκβιαστική απόχη του, προκειμένου να μεταγραφεί στη Γιουβέντους. Στους «μπιανκονέρι» ουδείς ξεχνά ότι πήδηξε από το “καράβι” στον υποβιβασμό και πήγε στην Ίντερ. Οι αμφισβητίες του στους «νερατζούρι» επισημαίνουν ότι το μοναδικό Πρωταθλητριών (μετά το 1965) κατακτήθηκε με το που έφυγε, ενώ αγωνιζόμενος στην καλύτερη Μπαρτσελόνα όλων των εποχών πήρε μόνο ένα πρωτάθλημα όντας... παγκίτης!

Στην Μίλαν, εκτός από καβγάδες στις προπονήσεις (π.χ. με Ονιέγκου), του καταμαρτυρείται πως έφυγε για τα πετροδολάρια της Παρί, στους Παριζιάνους, Καβάνι και...σία έχουν ατελείωτες ιστορίες με τα καπρίτσια του να διηγούνται στα εγγόνια τους, ενώ στο Μάντσεστερ δεν κατάφερε ν’ αλλάξει το στάτους της Γιουνάϊτεντ.

«Εκείνοι» κι «ΕΓΩ»!

Όμως, σημαντικότερο των ανωτέρω, είναι πως ο «Ίμπρα» δεν είπε τίποτα για την… ταμπακιέρα!

Που είναι πως εκείνος παράτησε την εθνική Σουηδίας μετά το ΕURO 2016, στα 34 του. Προφανώς δεν περίμενε, όπως κι η πλειονότητα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, πως οι Σκανδιναβοί θα κατάφερναν, ερήμην του, να βρεθούν στη Ρωσία.

Κάτι η μαχητικότητα τους, κάτι ο σνομπισμός των Ιταλών στα μπαράζ κι οι φοβικές τακτικές του Tζιανπιέρο Βεντούρα, το... απίθανο συνέβη!

Εκείνο που δεν είπε, επίσης, ο, λαλίστατος, «Ίμπρα» -που δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό να καρπωθεί τον κόπο άλλων, για να κάνει το «κομμάτι» του- είναι πως τα «κακά» ΜΜΕ, από το βράδυ της πρόκρισης, «βομβάρδιζαν» τον Άντερσον μ’ ερωτήσεις περί της κλήσης του. Προφανώς, τότε, δεν τα... ενοχλούσε το επώνυμο του!

Ώσπου, ο, απηυδισμένος, εκλέκτορας το... ξέκοψε, προτιμώντας από το να χαροποιήσει έναν «στρατηγό», που φυγομαχούσε, ενόσω άλλοι ίδρωναν, ή διέλυαν τα πόδια τους για την πρόκριση (σ. Γιόχανσον), να επιβραβεύσει τους «στρατιώτες» του, επενδυόντας στο ομαδικό τους πνεύμα, που τον έφερε στα τελικά.

Έτσι, ο αμετροεπής «Ίμπρα» ερωτηθείς περί φαβορί του Μουντιάλ (ξανα)έχρισε την... Σουηδία!
Όχι από πατριωτισμό, αλλά από... εγωισμό!

«Οι εφημερίδες λένε πως τώρα η εθνική αγωνίζεται φανταστικά, ομάδικα, Παιχνίδι που αρέσει στα ΜΜΕ. Πιστεύουν ότι βρήκαν το συλλογικό παιχνίδι, τυπικό Σουηδικό, όπως το ονομάζουν ΕΚΕΙΝΟΙ. Κι οι εφημερίδες γράφουν ότι παίζουν τώρα καλύτερα, απ’ ότι όταν ήμουν εγώ. Να, γιατί πιστεύω πως θα το πάρουν ΕΚΕΙΝΟΙ!»

«Εκείνοι», όχι «εμείς»...

Λέξεις που αντανακλούν την αντίληψη του περί συλλογικού ποδοσφαίρου: 10 «νεροκουβαλητές» κι ο ίδιος να κάνει «ίμπρα»... κατάμπρα!
Η απόφαση του Άντερσον, ότι κι αν γίνει στην Ρωσία, δικαιώνεται από τα λόγια του δίμετρου επιθετικού.