Μουντιάλ 2018: Ο Καρεμπέ κάνει προβλέψεις

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, έκανε προβλέψεις σχετικά με την ομάδα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2018: Ο Καρεμπέ κάνει προβλέψεις

Ο Κριστιάν Καρεμπέ που υπήρξε μέλος της εθνικής Γαλλίας, η οποία κατέκτησε το 1998 το Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στη Βραζιλία, μίλησε στην ισπανική εφημερίδα Marca για το επερχόμενο Μουντιάλ.

«Είμαστε έτοιμοι. Ο Ντεσάμπ έχει επιλέξει μία ομάδα για να γίνει πρωταθλήτρια κόσμου. Κάναμε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά χάσαμε το τρόπαιο. Τώρα, με κάποιες αλλαγές, έχουμε ως στόχο να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω να δω τον Ντιντιέ να σηκώνει το τρόπαιο ως προπονητής, όπως έκανε και ως ποδοσφαιριστής», είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Marca.

Ο Καρεμπέ αναφέρθηκε στη νέα «χρυσή» γενιά της Γαλλίας, με Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Εμπαπέ και Πογκμπά. «Θα θέλαμε να μας ξεπεράσουν. Κάθε γενιά έχει ταλέντο και δεν μπορεί να συγκριθεί με τις άλλες. Ο Ντεσάμπ μπορεί να τους μεταδώσει αυτό που κάναμε, το οποίο είναι μέρος της ιστορίας, αν και πρέπει να γράψουν την δική τους. Μου λείπει ο Μπενζεμά από την ομάδα, αλλά και άλλοι, όπως ο Παγέ» τόνισε.

Και συνέχισε: «Είναι κρίμα, γιατί ο Μπενζεμά πήγε καλά με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γκριεζμάν πήγε πολύ καλά στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πρωταγωνίστησε, ήταν ο ηγέτης, αλλά ο Μπενζεμά λείπει σχετικά με το γκολ», προσθέτει ο Καρεμπέ. «Εμείς δεν είχαμε έναν σκόρερ τότε. Δεν ήταν ένας Καρίμ. Τώρα πρέπει να υποστηρίξουμε, Ζιρού, Γκριεζμάν και Εμπαπέ. Όσο για τα φαβορί μου, είναι τα συνηθισμένα: Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία, Αργεντινή... και εμείς».