Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Σενεγάλη: Άπειρη αλλά υπολογίσιμη (vid)

Η Σενεγάλη, φέτος θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη παρουσία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Σενεγάλη: Άπειρη αλλά υπολογίσιμη (vid)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Η εθνική Σενεγάλης πάει στο Μουντιάλ με στόχο να προκριθεί στη φάση των «16». Με την Κολομβία, την Πολωνία και την Ιαπωνία αντιπάλους, οι ελπίδες δεν λείπουν. Η Σενεγάλη διαθέτει ρόστερ με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με το όνομα που ξεχωρίζει να είναι αυτό το Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ. Στα προκριματικά πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο της, αφήνοντας δεύτερη τη Μπουρκίνα Φάσο.

Όμιλος


8ος όμιλος:

*Πολωνία

*Κολομβία

*Σενεγάλη

*Ιαπωνία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Σενεγάλη 14
2.Μπουρκίνα Φάσο 9
3.Πράσινο Ακρωτίρι 6
4.Νότια Αφρική 4

FIFA WORLD RANKING

27

Η Σενεγάλη βρίσκεται στη 27η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Παρουσίες σε τελικά

1

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα)

Τίτλοι


0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής


Aλιού Σισέ: Ο Σισέ είναι παλαίμαχος διεθνής Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής και βρισκόταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας στο μοναδικό Μουντιάλ που έχει παίξει μέχρι σήμερα, το 2002. Ο 42χρονος τεχνικός ανέλαβε την εθνική Σενεγάλης το 2015. Στο παρελθόν έχει προπονήσει μόνο την ομάδα Κ-23 της αφρικανικής χώρας. Γνωρίζει πολύ καλά όλα τα μέλη και τα χαρακτηριστικά της ομάδας του, αλλά του λείπει η εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις.

«Αστέρι»


Σαντιό Μανέ: Το έτερο- ήμισυ του Μοχάμεντ Σαλάχ στη Λίβερπουλ, «κυριαρχεί» στην εθνική Σενεγάλης. Ο 26χρονος επιθετικός προέρχεται από μία εξαιρετική σαιζόν με τους «ρεντς». Κατάφερε να σκοράρει στον τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με το εθνόσημο της χώρας του έχει αγωνιστεί 49 φορές και έχει πετύχει 14 τέρματα.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Αμπντουλαγέ Ντιαλό (Ρεν), Καντίμ Ντιαγέ (Ορόγια), Αλφρεντ Γκομί (ΣΠΑΛ).

Αμυντικοί: Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι), Λαμίν Γκασαμά (Αλανιασπόρ), Καρά Μποτζ (Αντερλεχτ), Μούσα Βαγκέ (Επεν), Γιουσούφ Σαμπαλί (Μπορντό), Σαλιού Σισέ (Βαλανσιέν), Σαλίφ Σανέ (Ανόβερο).

Μέσοι: Παπε Αλιουν Ντιαγέ (Στόουκ Σίτι), Ιντρίσα Γκανα Γκεγέ (Εβερτον), Σεϊκού Κουγιατέ (Γουέστ Χαμ), Σεϊκ Ντογιέ (Μπέρμιγχαμ), Αλφρεντ Ντιαγέ (Γουλβς).

Επιθετικοί: Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ), Κεϊτά Μπαλντέ Ντιαό (Μονακό), Ντιαφρά Σακό (Ρεν), Μούσα Κονατέ (Αμιάν), Ισμαϊλα Σαρ (Ρεν), Μπαγέ Νιάνγκ (Τορίνο), Μούσα Σο (Μπουρσασπόρ), Μάμε Μπιράμ Ντιούφ (Στόουκ Σίτι).

Official site

http://www.fsf.sn/

Twitter

https://twitter.com/footballsenegal?lang=el