Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Κολομβία: Με βοηθό τον Καμπιάσο (vid)

Η Κολομβία ταξιδεύει στη Ρωσία, με στόχο να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Κολομβία: Με βοηθό τον Καμπιάσο (vid)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Οι Νοτιοαμερικάνοι είναι το φαβορί του 8ου ομίλου όπου θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, την Σενεγάλη του Σάντιο Μανέ και την Ιαπωνία του Κεϊσούκε Χόντα. Προκρίθηκαν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για έκτη φορά στην ιστορία τους, με την παρουσία τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, να είναι η καλύτερη τους στα χρονικά. Στα προκριματικά οι Κολομβιανοί τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στον όμιλο τους, πίσω από τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Στην αποστολή για την Ρωσία δεν βρίσκεται ο Φελίπε Πάρντο του Ολυμπιακού. Βοήθος προπονητή όμως θα είναι ο Εστέμπαν Καμπιάσο.

Όμιλος


8ος όμιλος:

*Πολωνία

*Κολομβία

*Σενεγάλη

*Ιαπωνία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Βραζιλία 41
2.Ουρουγουάη 31
3.Αργεντινή 28
4.Κολομβία 27
----------------------------
5.Περού 26
------------------------
6.Χιλή 26
7.Παραγουάη 24
8.Ισημερινός 20
9.Βολιβία 14
10.Βενεζουέλα 12

FIFA WORLD RANKING

16

Η Κολομβία βρίσκεται στη 16η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Παρουσίες σε τελικά

5

1962 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Χιλή)
1990 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)
1994 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στις ΗΠΑ)
1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)
2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι


0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής


Χοσέ Πέκερμαν: Ο 68χρονος προπονητής ανέλαβε την εθνική Κολομβίας το 2012. Είναι ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας, μετά και την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Στο παρελθόν έχει κάτσει για μία διετία στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής (2004-2006). Σε συλλογικό επίπεδο έχει προπονήσει δύο πολύ σημαντικές ομάδες από το Μεξικό, την Τολούκα και την Τίγκρες.

«Αστέρι»


Χάμες Ροντρίγκεζ: O μεσοεπιθετικός που ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο «ηγέτης» της εθνικής Κολομβίας. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής φέτος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου ως δανεικός από τους «μερέγχες». Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία ήταν εξαιρετικός και με τις καλές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει, εξασφάλισε τη μετακίνηση του από τη Μονακό στην ομάδα της Μαδρίτης. Με το εθνόσημο έχει αγωνιστεί 62 φορές και έχει σημειώσει 21 τέρματα.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Οσπίνα (Άρσεναλ), Καμίλο Βάργκας (Ντεπορτίβο Κάλι), Χοσέ Φερνάντο Κουαδράδο (Όνσε Κάλδας)

Αμυντικοί: Ντάβινσον Σάντσες (Τότεναμ), Σαντιάγκο Αρίας (Αϊντχόφεν), Φρανκ Φάμπρα (Μπόκα Τζούνιορς), Κριστιάν Ζαπάτα (Μίλαν), Γέρι Μίνα (Μπαρτσελόνα), Χοάν Μοχίκα (Ζιρόνα), Όσκαρ Μουρίγιο (Πατσούκα)

Μέσοι: Χάμες Ροντρίγκες (Μπάγερν), Κάρλος Σάντσες (Εσπανιόλ), Ουιλμάρ Μπάριος (Μπόκα Τζούνιορς), Χέφερσον Λέρμα (Λεβάντε), Ματέους Ουρίμπε (Αμέρικα), Χουάν Φερνάντο Κιντέρο (Ρίβερ Πλέιτ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Κάλι), Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο (Γιουβέντους)

Επιθετικοί: Ραδαμέλ Φαλκάο (Μονακό), Χοσέ Ισκιέρο (Μπράιτον), Κάρλος Μπάκα (Βιγιαρεάλ), Λουίς Μουριέλ (Σεβίλλη), Μιγκέλ Μπόρχα (Παλμέιρας)

Official site

http://www.fcf.com.co/

Twitter

https://twitter.com/fcfseleccioncol?lang=el