Μουντιάλ 2018: Και η Αυστραλία μποϊκοτάρει τους Ρώσους

Η Αυστραλία συντάχθηκε με την Αγγλία στο διπλωματικό μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία.

Μουντιάλ 2018: Και η Αυστραλία μποϊκοτάρει τους Ρώσους

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζούλι Μπίσοπ, όπως μετέδωσε το ESPN. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επίσημη αντιπροσωπεία για να εκπροσωπήσει την Αυστραλία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2018.

Έτσι, ο Αυστραλός πρεσβευτής στη Μόσχα θα είναι ο μόνος θεσμός που θα παρευρεθεί στα παιχνίδια των socceroos. Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει διευκρινίσει ότι το μποϊκοτάζ θα είναι αποκλειστικά σε κυβερνητικό επίπεδο και δεν θα αγγίξει την Εθνική ομάδα, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στο τουρνουά στις 16 Ιουνίου, εναντίον της Γαλλίας.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν θα παρέμβει στις αποφάσεις της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε η Μπίσοπ. Τον περασμένο μήνα, η Αυστραλία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συμμετείχε άμεσα στην εναέρια καταστροφή της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών αερογραμμών, η οποία προκάλεσε το θάνατο 38 Αυστραλών πολιτών, το 2014.