Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Τυνησία: Επέστρεψε μετά από 12 χρόνια (vid)

Η Τυνησία επιστρέφει σε τελική φάση Μουντιάλ μετά το 2006.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Τυνησία: Επέστρεψε μετά από 12 χρόνια (vid)

ΤΥΝΗΣΙΑ

Με στόχο να μην φοβηθεί τα δύο «μεγαθήρια» αντιπάλους της (Βέλγιο και Αγγλία) αλλά και να πάρει τουλάχιστον μία νίκη απέναντι στον Παναμά, η εθνική Τυνησίας πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας για να συλλέξει ακόμα μία ακόμη εμπειρία. Στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες της σε τελική φάση Μουντιάλ, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων, κάτι που φαίνεται πως θα γίνει και φέτος. Στα προκριματικά πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο της, αφήνοντας πίσω της το Κονγκό.

Όμιλος

7ος όμιλος:

*Βέλγιο
*Αγγλία
*Τυνησία
*Παναμάς

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Τυνησία 14
2.Δημοκρατία του Κονγκό 13
3.Λιβύη 4
4.Γουϊνέα 3

FIFA WORLD RANKING

21

Η Τυνησία βρίσκεται στην 21η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, η οποία και είναι η υψηλότερη της στα χρονικά.

Παρουσίες σε τελικά

4

1978 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αργεντινή)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Ναμπίλ Μαάλουλ: Ο 55χρονος προπονητής ανέλαβε την εθνική Τυνησίας το 2017 για τρίτη φορά στην καριέρα του (+1 ως βοηθός προπονητή). Από το 2014 μέχρι το 2017 προπονούσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κουβέιτ. Σε συλλογικό επίπεδο έχει εμπειρία μόνο από ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Τυνησίας (Κλαμπ Άφρικα, Τούνις) και την Αλ Τζαΐς από το Κατάρ.

«Αστέρι»

Βαχμπί Καζρί: O 27χρονος μεσοεπιθετικός που ανήκει στην αγγλική Σάντερλαντ, είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Τυνησίας. Φέτος αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα ως δανεικός στη Ρεν και πέτυχε 9 τέρματα σε 24 εμφανίσεις. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρα του, έχει αγωνιστεί 36 φορές και έχει πετύχει 12 γκολ. Παλαιότερα έχει ακουστεί και για τον Ολυμπιακό.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Φαρούκ Μπεν Μουστάφα (Αλ Σαμπάμπ), Μόες Χασέν (Σατορού), Αϊμέν Μαχλούθι (Αλ Μπάτεν).

Αμυντικοί: Ραμί Μπεντούι (Ετουάλ Σαχέλ), Γιόχαν Μπεναλουάνε (Λέστερ), Σίαμ Μπεν Γιούσεφ (Κασίμπασα), Ντίλαν Μπροντ (Γάνδη), Ουσάμα Χαντάντι (Ντιζόν), Αλί Μααλούλ (Αλ Αχλί), Γιασίν Μεριά (Σφαξιέν), Χαμντί Ναγκές (Ζάμαλεκ).

Μέσοι: Μοχάμεντ Αμίν Μπεν Αμόρ (Αλ Αχλί), Γκαϊλέν Τσααλί (Εσπεράνς), Αχμέντ Χαλίλ (Κλαμπ Αφρικέν), Σαϊφεντίν Χαούι (Τρουά), Φεριάνι Σασί (Αλ Νασρ), Ελίς Σκχίρι (Μονπελιέ).

Επιθετικοί: Φακχρεντίν Μπεν Γιούσεφ (Αλ Ιτιχάντ), Σαμπέρ Χαλίφα (Κλαμπ Αφρικέν), Βαχμπί Καζρί (Ρεν), Ανίς Μπαντρί (Εσπεράνς), Μπασέμ Σραρφί (Νις), Ναίμ Σλίτι (Ντιζόν)

Official site

http://www.ftf.org.tn/fr/

Twitter

https://twitter.com/tunisiefootball?lang=el