Μουντιάλ 2018 - Σερβία: Μία έμπειρη ...πρωτάρα (vid)

Το Μουντιάλ 2018 θα είναι η δεύτερη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση για το αντιπροσωπευτικό συγκροτήμα της Σερβίας ως ανεξάρτητο έθνος, μέτα την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 (παλαιότερα είχε πάρει μέρος σε διοργανώσεις του θεσμού ως Γιουγκοσλαβία και ως Σερβία-Μαυροβούνιο).

Μουντιάλ 2018 - Σερβία: Μία έμπειρη ...πρωτάρα (vid)

ΣΕΡΒΙΑ


Η εθνική Σερβίας ταξιδεύει στη Ρωσία με στόχο να προκαλέσει «αίσθηση». Το ρόστερ της, της δίνει αυτή τη δυνατότητα, αφού είναι γεμάτο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (κυρίως στο κέντρο) που αγωνίζονται σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ομάδες. Στον όμιλο τους οι «Πλάβι» έχουν να αντιμετωπίσουν την Βραζιλία που είναι ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, την ισοδύναμη με αυτούς Ελβετία, αλλά και την αξιόμαχη Κόστα Ρίκα. Στους προκριματικούς αγώνες οι Σέρβοι κατάφεραν να αφήσουν εκτός τελικής φάσης την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ και του Αάρον Ράμσεϊ, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη (μαζί με την Ισλανδία) στο Euro της Γαλλίας δύο χρόνια πριν (2016). Στην αποστολή βρίσκονται ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού (νυν της Κρίσταλ Πάλας) Λούκα Μιλιβόγεβιτς και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Όμιλος


5ος όμιλος:
*Βραζιλία
*Ελβετία
*Κόστα Ρίκα
*Σερβία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Σερβία 21
2.Ιρλανδία 19
3.Ουαλία 17
4.Αυστρία 15
5.Γεωργια 5
6.Μολδαβία 2

FIFA WORLD RANKING

35

Η Σερβία βρίσκεται στη 35η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA ενώ το 2015 είχε ..ξεπέσει στην 56η.

Παρουσίες σε τελικά

11


1930 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ουρουγουάη)
1950 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)
1954 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ελβετία)
1958 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Σουηδία)
1962 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Χιλή)
1974 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)
1982 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ισπανία)
1990 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)
1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)
2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)
2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

Τίτλοι


0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής



Μλάντεν Κρστάγιτς: Ο 44χρονος άπειρος προπονητής, διαδέχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο «τιμόνι» της εθνικής Σερβίας τον Σλάβολιουμπ Μούσλιν, μολονότι ο τελευταίος οδήγησε τους «Πλάβι» στην τελική φάση φάση του Μουντιάλ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δεν έχει αναλάβει πότε ξανά στην καριέρα του ούτε εθνική ομάδα, αλλά ούτε και σύλλογο. Αυτό είναι το πρώτο του «βήμα» στην προπονητική και όπως φαίνεται μπαίνει απευθείας στα «βαθιά»

«Αστέρι»

Νεμάνια Μάτιτς: O 30χρονος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο «κινητήριος μοχλός» της εθνικής Σερβίας.Προέρχεται από μία πολύ καλή σαιζόν στο πρωτάθλημα της Premier League με τους «κόκκινους διαβόλους» και θέλει να ξεχωρίσει στη πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με το εθνόσημο στο στήθος. Σε συνολικά 38 εμφανίσεις με τη Σερβία, έχει πετύχει 2 τέρματα.


Προεπιλογή


Τερματοφύλακες: Βλάντιμιρ Στόικοβιτς (Παρτίζαν), Μάρκο Ντμίτροβιτς (Έιμπαρ), Πρέντραγκ Ράικοβιτς (Μακάμπι Τελ Αβίβ)


Αμυντικοί: Αντόνιο Ρουκάβινα (Βιγιαρεάλ), Αλεκσάνταρ Κολάροβ (Ρόμα), Μίλαν Ρόντιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Ζενίτ), Ούρος Σπάγιτς (Κράσνονταρ), Ντούσκο Τόσιτς (Γκουάνγκζου ΡΦ), Μίλος Βέλκοβιτς (Βέρντερ), Νικόλα Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα)


Μέσοι: Λούκα Μιλιβόγεβιτς (Κρίσταλ Πάλας), Νεμάνια Μάτιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκο Γκρούγιτς (Λίβερπουλ), Άντεμ Λιάγιτς (Τορίνο), Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (Λάτσιο), Ντούσαν Τάντιτς (Σαουθάμπτον), Φίλιπ Κόστιτς (Αμβούργο), Άντριγια Ζίβκοβιτς (Μπενφίκα), Νεμάνια Ράντονιτς (Ερυθρός Αστέρας),


Επιθετικοί: Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς (Φούλαμ), Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), Λούκα Γιόβιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Official site

http://www.fss.rs/


Twitter

https://twitter.com/fssrbije?lang=el