Μουντιάλ 2018 - Ισλανδία: Η "σταχτοπούτα" της διοργάνωσης (vid)

H Ισλανδία είναι η πιο μικρή χώρα που προκρίνεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία και στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει την "παρθενική" της εμφάνιση στον θεσμό. 

Μουντιάλ 2018 - Ισλανδία: Η "σταχτοπούτα" της διοργάνωσης (vid)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Το 2016 η Ισλανδία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Euro. Κάνοντας μία εξαιρετική πορεία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού όπου και αποκλείστηκε από την διοργανώτρια εθνική Γαλλίας. Δύο χρόνια αργότερα (το 2018) θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον όμιλο της έχει να αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, την "γνώριμη" της από τα προκριματικά Κροατία, καθώς και τη Νιγηρία. Στους ομίλους των προκριματικών αγώνων πήρε την πρώτη θέση στέλνοντας την Κροατία στα μπαράζ. Στην αποστολή βρίσκεται και ο άλλοτε φορ του Ολυμπιακού Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

4ος όμιλος:
*Αργεντινή
*Κροατία
*Ισλανδία
*Νιγηρία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Ισλανδία 22
2.Κροατία 20
3.Ουκρανία 17
4.Τουρκία 15
5.Φιλανδία 9
6.Κόσοβο 1

FIFA WORLD RANKING

22

Η Ισλανδία βρίσκεται στην 22η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, σημειώνοντας τεράστια άνοδο από το 2010 που ήταν στην 112η.

Παρουσίες σε τελικά

0

Δεν έχει πάρει μέρος ποτέ σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Εμίρ Χάλγκμρισον: Ο 50χρονος προπονητής της εθνικής Ισλανδίας, ανέλαβε την αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας το 2013. Από το 2011 βέβαια βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο της αλλά ως βοηθός. Δεν έχει πραγματοποιήσει μεγάλη σταδιοδρομία στο χώρο της προπονητικής, παρά μόνο ένα πέρασμα από την ομάδα της πόλης του "IBV".

«Αστέρι»

Γκίλφι Σίγκουρντσον: O μέσος της αγγλικής Έβερτον είναι ο διασημότερος και ποιοτικότερος παίκτης στην αποστολή της εθνικής Ισλανδίας. Είναι αυτός που "οργανώνει" το παιχνίδι και μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Ακόμα πολύ συχνά απειλεί με σουτ από μακρινή απόσταση. Με την εμπειρία και τις παραστάσεις που έχει, είναι δίκαια ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Σε 55 εμφανίσεις με το εθνόσημο, έχει πετύχει 18 τέρματα.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Χάνες Χάλντορσον (Ράντερς), Ρούναρ Ρούναρσον (Νόρτζελαντ), Φρέντερικ Σραμ (Ρόσκιλντε)


Αμυντικοί: Άρι Σκούλασον (Λόκερεν), Χέρντουρ Μάγκνουσον (Μπρίστολ Σίτι), Ράγκναρ Σίγκουρντσον (Ροστόβ), Κάρι Άρνασον (Αμπερντίν), Χόλμαρ Έιγιολφσον (Λέφσκι), Σβέριρ Ίνγκασον (Ροστόβ), Μπίρκιρ Σάιβαρσον (Βάλουρ), Σάμουελ Φρίντγιονσον (Βαλερέγκα)


Μέσοι: Γκίλφι Σίγκουρντσον (Έβερτον), Άρον Γκούναρσον (Κάρντιφ), Έμιλ Χάλφρεντσον (Ουντινέζε), Μπίρκιρ Μπιάρνασον (Άστον Βίλα), Γιόχαν Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Όλαφουρ Σκούλασον (Καράμπιουκσπορ), Άρνορ Τρίστασον (Μάλμε), Ρούρικ Γκίσλασον (Ζάντχαουζεν)


Επιθετικοί: Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Άουγκσμπουργκ), Μπιερν Σίγκουρντσον (Ροστόβ), Γιον Μπέντβαρσον (Ρέντινγκ), Άλμπερτ Γκούντμουντσον (Αϊντχόφεν)

Official site

https://www.ksi.is/

Twitter

https://twitter.com/footballiceland?lang=el