Μουντιάλ 2018 - Αργεντινή: Με χτυποκάρδι στα τελικά (vid)

Το 2014 η Αργεντινή έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γερμανία. Φέτος η "Αλμπισελέστε" επιστρέφει πιο "διψασμένη" από ποτέ, με στόχο αυτή τη φορά "να πιει νερό από την πηγή".   

Μουντιάλ 2018 - Αργεντινή: Με χτυποκάρδι στα τελικά (vid)

Αργεντινή

Η εθνική Αργεντινής είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει κατακτήσει δύο τρόπαια σε 15 συμμετοχές. Στους προκριματικούς αγώνες, η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι δυσκολεύτηκε παραπάνω από όσο θα περίμενε κανείς. Τερμάτισε 3η στον όμιλό της με 28 βαθμούς, ενώ η Χιλή που εν τέλει αποκλείστηκε, είχε μόλις δύο λιγότερους. Στη Ρωσία έχει δύσκολους αντιπάλους. Κροατία, Ισλανδία και Νιγηρία φημίζονται για το μαχητικό τους "πνεύμα" αλλά και την ομαδικότητα που τις διακρίνει. Μεγάλη απουσία αυτή του βασικού πορτιέρε Ρομέρο που τραυματίστηκε, ενώ έμειναν εκτός αποστολής οι Ικάρντι, Ρούγι και Λαουτάρο Μαρτίνες για διαφορετικούς λόγους.

Όμιλος

4ος όμιλος:
*Αργεντινή
*Κροατία
*Ισλανδία
*Νιγηρία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Βραζιλία 41

2.Ουρουγουάη 31

3.Αργεντινή 28

4.Κολομβία 27

----------------------------

5.Περού 26

------------------------

6.Χιλή 26

7.Παραγουάη 24

8.Ισημερινός 20

9.Βολιβία 14

10.Βενεζουέλα 12

FIFA WORLD RANKING

5

Η Αργεντινή βρίσκεται στην 5η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, παρόλο που το 2016 βρίσκονταν στην πρώτη θέση.

Παρουσίες σε τελικά

15

1934 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

1958 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Σουηδία)

1962 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Χιλή)

1966 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αγγλία)

1974 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

1978 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αργεντινή)

1982 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ισπανία)

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1990 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

1994 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στις ΗΠΑ)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

2

1978 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αργεντινή)

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

Προπονητής

Χόρχε Σαμπάολι: Ο Σαμπάολι ανέλαβε την εθνική Αργεντινής το 2017 και ήδη έχει καταφέρει να τραβήξει όλα τα "βλέμματα" πάνω του, κυρίως με την απόφαση του να μην πάρει στη Ρωσία τον φορμαρισμένο επιθετικό της Ίντερ, Μάουρο Ικάρντι. Από το 2012 μέχρι το 2016 κάθισε στον πάγκο της εθνικής Χιλής, ενώ τη σαιζόν 2016-1017 δοκίμασε την τύχη του στη Πριμέρα Ντιβιζιόν για λογαριασμό της Σεβίλλης.

«Αστέρι»

Λιονέλ Μέσι: Ο Λιονέλ Μέσι είναι αδιαμφισβήτητα το "βαρύ χαρτί" της "Αλμπισελέστε" και θέλει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας του, αλλά και να προσθέσει στην προσωπική του τροπαιοθήκη, μία από τις λίγες κούπες που δεν έχει (ακόμη) κατακτήσει. Με την Αργεντινή ο Μέσι έχει πραγματοποιήσει 123 συμμετοχές και έχει επιτύχει 61 τέρματα. Προέρχεται από μια σούπερ χρονιά στην οποία πήρε το χρυσό παπούτσι.

Αποστολή

Τερματοφύλακες:Ναουέλ Γκουσμάν (Τίγκρες), Γουίλι Καμπαγέρο (Τσέλσι), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ)

Αμυντικοί: Γκάμπριελ Μερκάντο (Σεβίλη), Κρίστιαν Ανσάλντι (Τορίνο), Νίκολας Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Φεντερίκο Φάζιο (Ρόμα), Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νίκολας Ταλιαφίκο (Άγιαξ), Μάρκος Ανκούνια (Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Μέσοι: Χαβιέ Μασεράνο (Χέμπει Σάβιο Φόρτσουν), Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα), Λούκας Μπίλια (Μίλαν), Τζοβάνι Λο Σέλσο (Παρί Σεν Ζερμέν), Έβερ Μπανέγκα (Σεβίλη), Μανουέλ Λανσίνι (Γουέστ Χαμ), Μαξιμιλιάνο Μέσα (Ιντεπεντιέντε), Ανχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν), Κρίστιαν Παβόν (Μπόκα Τζούνιορς).

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους), Γνονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι).

Official site

http://mundoalbiceleste.com/

Twitter

https://twitter.com/mundoalbicelest?lang=el