Μουντιάλ 2018 - Αυστραλία: Tα "καγκουρό" πάνε Ρωσία (vid)

Η ομάδα από την Ωκεανία (που πλέον δεν έχει προπονητή τον Άγγελο Ποστέκογλου), βρίσκεται σε σαφώς ευκολότερο όμιλο από τον αντίστοιχο που είχε κληρωθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Μουντιάλ 2018 - Αυστραλία: Tα "καγκουρό" πάνε Ρωσία (vid)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Οι Αυστραλοί πριν τέσσερα χρόνια, αντιμετώπισαν στην φάση των ομίλων του Μουντιάλ, τις πανίσχυρες εθνικές ομάδες των Ισπανίας, Χιλής και Ολλανδίας, ενώ στη Ρωσία θα βρουν μπροστά τους τη Γαλλία, το Περού και τη Δανία. Όχι πως πρόκειται για εύκολες ομάδες, αλλά σίγουρα είναι πιο βατές από τις προηγούμενες τρεις. Ειδικά το Περού και η Δανία είναι στα «μέτρα» των Αυστραλών, που σίγουρα δεν είναι χαμένοι από «χέρι» και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να προκριθούν στους «16» του θεσμού. Στους προκριματικούς αγώνες, τα «καγκουρό» τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου τους, μετά από ισοβαθμία με τη Σαουδική Αραβία. Έτσι χρειάστηκε να επικρατήσουν σε διπλούς αγώνες μπαράζ επί της Ονδούρας, ώστε να βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τέταρτη συνεχόμενη φορά και πέμπτη συνολικά στην ιστορία τους. Εκτός αποστολής βρίσκεται ο Απόστολος Γιάννου.

Όμιλος

3ος όμιλος:

*Γαλλία

*Περού

*Δανία

*Αυστραλία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.ΙΑΠΩΝΙΑ 20

2.ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 19

-------------------------------

3.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 19

-----------------------------

4.Η.Α.Ε. 13

5.ΙΡΑΚ 11

6.ΤΑΪΛΑΝΔΗ 10

Αγώνες Μπαράζ

1.Ονδούρα-Αυστραλία 0-0

2.Αυστραλία-Ονδούρα 3-1

FIFA WORLD RANKING

40

Η Αυστραλία βρίσκεται στην 40η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας σημειώσει τεράστια άνοδο από την 100η θέση που είχε «κατρακυλήσει» το 2014.

Παρουσίες σε τελικά

4

1974 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι στιγμής.

Προπονητής

Μπερτ Φαν Μαρβάικ: Ο Ολλανδός προπονητής είναι ο αντικαταστάτης του Άγγελου Ποστέκογλου (που αποχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο για την Γιοκοχάμα Μαρίνος) στον πάγκο της εθνικής Αυστραλίας. Στο παρελθόν έχει προπονήσει την εθνική Ολλανδίας για τέσσερα χρόνια (2008-2012) και την Σαουδική Αραβίας για άλλα δύο (2015-2017). Σε συλλογικό επίπεδο έχει αναλάβει τόσο την ολλανδική Φέγενορντ, όσο και τις γερμανικές Μπορούσια Ντόρτμουντ και Αμβούργο.

«Αστέρι»

Τιμ Κέιχιλ: Ο 38χρονος επιθετικός, είναι ο σημαντικότερος και ποιοτικότερος παίκτης της εθνικής Αυστραλίας. Ο έμπειρος στράικερ, πλέον βγάζει το «ψωμί» του στην αγγλική Μίλγουολ, δηλαδή στην ομάδα με την οποία πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» το μακρινό 1998. Με την φανέλα των «καγκουρό» έχει πετύχει 50 τέρματα σε 105 εμφανίσεις.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Μάθιου Ράιαν (Μπράιτον), Ντάνιελ Βούκοβιτς (Γκενκ), Μπραντ Τζόουνς (Φέγενορντ).

Αμυντικοί: Ασίζ Μπέχιτς (Μπούρσασπορ), Μίλος Ντέγκενεκ (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Τζέρμαν (Σουόν Μπλούγουινγκς), Τζέιμς Μέρεντιθ (Μίλγουολ), Τζον Ρίσντον (Σίδνεϊ Γουόντερερς), Τρεντ Σέινσμπερι (Γκρασχόπερς), Φραν Κάρατσιτς (Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ).

Μέσοι: Τζόσουα Μπριλάντε (Σίδνεϊ FC), Μάικλ Γέντινακ (Άστον Βίλα), Μαρκ Μίλιγκαν (Αλ Αχλί), Ρόμπι Κρούζε (Μπόχουμ), Τζάκσον Ιρβάιν (Χαλ), Μάσιμο Λουόνγκο (ΚΠΡ), Ααρον Μουόι (Χάντερσφιλντ), Τομ Ρόγκιτς (Σέλτικ), Τζέιμς Τροΐζι (Μέλμπουρν Βίκτορι).

Επιθετικοί: Τιμ Κέιχιλ (Μίλγουολ), Τόμι Γιούριτς (Λουκέρνη), Μάθιους Λέκι (Χέρτα Βερολίνου), Αντριου Ναμπούτ (Ουράβα Ρεντ), Νικίτα Ρουκαβίτσια (Μακάμπι Χάιφα), Δημήτρης Πετράτος (Νιούκαστλ Τζετς), Ντανιέλ Αρζάνι (Μέλμπουρν Σίτι).

Official site

https://www.socceroos.com.au/

Twitter

https://twitter.com/Socceroos?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor