Μουντιάλ 2018 - Περού: Χωρίς τον αρχηγό του για την υπέρβαση

Με την υπόθεση του αποκλεισμού του Πάολο Γκερέρο να αποτελεί μία "ανοικτή πληγή", οι Περουβιανοί πάνε στη Ρωσία με στόχο να προκριθούν στη φάση των "16" του θεσμού. 

Μουντιάλ 2018 - Περού: Χωρίς τον αρχηγό του για την υπέρβαση

ΠΕΡΟΥ

Οι Νοτιοαμερικανοί ετοιμάζονται "πυρετωδώς" για την τέταρτη παρουσία τους στα χρονικά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μαζί με την Δανία είναι τα φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του τρίτου ομίλου, καθώς η Γαλλία φαντάζει "ασυναγώνιστη" και η Αυστραλία χαμηλότερης δυναμικότητας. Το Περού προκρίθηκε στο Μουντιάλ μέσω αγώνων μπαράζ, αποκλείοντας την αξιόμαχη Νέα Ζηλανδία. Στους ομίλους των προκριματικών αγώνων, κατάφερε να βάλει "από κάτω" την πανίσχυρη Χιλή και την Παραγουάη.

Όμιλος

3ος όμιλος:

*Γαλλία

*Περού

*Δανία

*Αυστραλία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Βραζιλία 41

2.Ουρουγουάη 31

3.Αργεντινή 28

4.Κολομβία 27

----------------------------

5.Περού 26

------------------------

6.Χιλή 26

7.Παραγουάη 24

8.Ισημερινός 20

9.Βολιβία 14

10.Βενεζουέλα 12

Αγώνες Μπαράζ

Νέα Ζηλανδία-Περού 0-0

Περού-Νέα Ζηλανδία 2-0

FIFA WORLD RANKING

11

Το Περού βρίσκεται στην 11η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ, που είναι και η υψηλότερη της στα χρονικά.

Παρουσίες σε τελικά

3

1970 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στo Μεξικό)

1978 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αργεντινή)

1982 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ισπανία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι στιγμής.

Προπονητής

Ρικάρντο Γκαρέκα: Ο Αργεντινός προπονητής έκατσε στον πάγκο της εθνικής Περού το 2015. Στην προπονητική του καριέρα έχει αλλάξει ουκ ολίγες ομάδες και όλες τους έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Νότιας Αμερικής. Δεν έχει αναλάβει ποτέ ξανά στο παρελθόν εθνική ομάδα.

«Αστέρι»

Τζέφερσον Φαρφάν: O 33χρονος μεσοεπιθετικός που ανήκει στην Λοκομοτίβ Μόσχας,είναι o διασημότερος και ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής της εθνικής Περού, ελέω και της απουσίας του Πάολο Γκερέρο. Προέρχεται από μία εξαιρετική σαιζόν με τους Ρώσους, δείχνοντας "αναγεννημένος" μετά το ατυχές πέρασμα του από την Αλ Τζαζίρα. Σε 81 εμφανίσεις του με το εθνόσημο από το 2003, έχει πετύχει 24 τέρματα.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Πεδρο Γκαγιέσε (Βερακρουζ), Χοσέ Καρβάλιο (UTC), Κάρλος Κασέδα (Μουνισιπάλ).

Αμυντικοί: Λουϊς Αμπραμ (Βέλεζ Σάρσφιλντ), Λουϊς Αντβίνκουλα (Λόμπος), Μιγκέλ Αραούχο (Αλιάντσα Λίμα), Αλντο Κόρσο (Ουνιβερσιτάριο), Νίλσον Λογιόλα (Μελγκάρ), Κριστιαν Ράμος (Βερακρους), Αλμπέρτο Ροντρίγκες (Τζούνιορ), Αντερσον Σανταμαρία (Πουέμπλα), Μιγκέλ Τραούκο (Φλαμένγκο).

Μέσοι: Πέδρο Ακίνο (Λόμπος), Βίλμερ Καρταχένα (Βερακρους), Κριστιαν Κουέβα (Σάο Πάουλο), Εντισον Φλόρες (Ααλμποργκ), Πάολο Ουρτάδο (Γκιμαράες), Σέρχιο Πένα (Γρανάδα), Αντι Πόλο (Πόρτλαντ), Ρενάτο Τάπια (Φέγενορντ), Γιοσιμάρ Γιοτούν (Ορλάντο).

Επιθετικοί: Αντρέ Καρίγιο (Γουότφορντ), Ραούλ Ρουϊντιάς (Μορέλια), Τζέφερσον Φαρφάν (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Official site

http://www.fpf.org.pe/

Twitter

https://twitter.com/tufpf?lang=en