Λιβάγια: «Παλεύουμε για τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο Ελλάδας»

Ο επιθετικός της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια μίλησε στην Κροατία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, τους στόχους του και την προσπάθεια της ομάδας του να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να τερματίσει δεύτερη, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Λιβάγια: «Παλεύουμε για τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο Ελλάδας»

Ο επιθετικός της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια μίλησε στην Κροατία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, τους στόχους του και την προσπάθεια της ομάδας του να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να τερματίσει δεύτερη, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ είπε στο «tportal» αρχικά:

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί έχω μια συνέχεια σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιπλέον, έχω την ευκαιρία να φτάσω σε ένα προσωπικό ρεκόρ όσον αφορά τα γκολ του πρωταθλήματος, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο γιατί παίζω ως παίκτης γραμμής και μεσοεπιθετικός, όχι κλασικός επιθετικός. Συμμετέχω πολύ στο παιχνίδι, δεν επιφορτίζομαι με γκολ, αλλά όταν έρθουν, φυσικά είμαι χαρούμενος».

Σε ερώτηση αν νιώθει ήρεμος στην ΑΕΚ, η οποία είναι η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίζεται για τρεις σερί χρονιές, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ναι. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Εδώ ξέρω τα πάντα, πώς λειτουργεί η ομάδα, πώς πρέπει να παίζω, πότε υπάρχει πίεση, ποιοι αγώνες είναι σημαντικοί».

Αν θα παραμείνει στην ΑΕΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο, απάντησε:

«Την επόμενη σεζόν σίγουρα, γιατί έχω ακόμα συμβόλαιο. Θα δούμε, δεν με ενοχλεί, δεν ζητάω τίποτε άλλο. Ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ ικανοποιημένος, όλα είναι εξαιρετικά, η τέταρτη σεζόν μου σύντομα θα ξεκινήσει».

Αναφερόμενος στους στόχους της ΑΕΚ ο Λιβάγια είπε:

«Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί μετά από μια κακή αρχή τώρα παλεύουμε για το Κύπελλο αλλά και τη δεύτερη θέση, δηλαδή αυτή που οδηγεί στο Champions League. Έχουμε ακόμη επτά σκληρά παιχνίδια, σχεδόν επτά ντέρμπι, γιατί ο καθένας μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε.

Έχουμε μεγάλη επιθυμία να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση, επειδή ο στόχος του τίτλου δεν είναι εφικτός, οπότε ας κερδίσουμε την έξοδό μας στο Champions League. Και σύμφωνα με τη διάθεση της ομάδας, πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τη δεύτερη θέση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι επί του παρόντος είμαστε ίσοι σε πόντους με τον ΠΑΟΚ. Παίζουμε εναντίον του σε δύο γύρους, οπότε θα δούμε».

Ο Λιβάγια μίλησε για τη ζωή στην Αθήνα:

«Είμαι από τη θάλασσα. Έτσι, όταν φορτίζω τις μπαταρίες μου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι φυσιολογικό να παίζω καλά. Αστειεύομαι, γιατί πιστεύω ότι έχω παίξει καλά όλη αυτή τη σεζόν με συνέπεια. Και το πιο σημαντικό, η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, οπότε έχω περισσότερες ευκαιρίες στα επόμενα ματς να το αποδείξω».

Για την προετοιμασία της ΑΕΚ και την περίοδο της διακοπής που πέρασε με τον κορονοϊό είπε:

«Είχαμε πρόγραμμα τρεξίματος και δύναμης. Ήταν ένα μικρό πρόβλημα γιατί δεν παίζαμε παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο τη διακοπή. Όλοι καλωσορίσαμε αυτό το διάλειμμα, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ό,τι πριν. Ξεκινήσαμε άσχημα το πρωτάθλημα, αλλά τώρα όλα μπαίνουν στη θέση τους».

Ο Λιβάγια μίλησε και για τα παιχνίδια που διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και τον προπονητή Μάσιμο Καρέρα:

«Ναι, στην αρχή της σεζόν, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, παίξαμε χωρίς οπαδούς γιατί είχαμε τιμωρία. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Ειδικά όταν γνωρίζεις ότι οι αντίπαλοι σου έχουν υποστήριξη. Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο δεν τα καταφέραμε στο Europa League.

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε με μια ήττα στο πρωτάθλημα εναντίον της Ξάνθης, παίζαμε έτσι και έτσι, και αυτό το ξεκίνημα μας κόστισε το πρωτάθλημα.

Όσο για τον προπονητή (τον Μάσιμο Καρέρα), τον γνωρίζω πολύ περισσότερο από την καριέρα του. Ωστόσο είναι προφανές ότι γνωρίζει τη δουλειά και ότι έχουμε προχωρήσει μπροστά με αυτόν».

Στο φινάλε της συνέντευξής του ο Λιβάγια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Εθνική Κροατίας:

«Ειλικρινά, σε αυτό το σημείο, όταν πολλά είναι ακόμα άγνωστο πώς θα πάνε λόγω της όλης κατάστασης γύρω από τον κορονοϊό και ακόμη και αν όλα πάνε κανονικά, δεν το σκέφτομαι. Εννοείται πως θέλω να είμαι στις επιλογές, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε με τις εθνικές ομάδες και μετά πρέπει να αποδείξω στον εαυτό μου στο γήπεδο και ο προπονητής είναι αυτός που θα αξιολογήσει ποιος μπορεί να βοηθήσει.

Έτσι, πάω κάθε εβδομάδα χωρίς πίεση, από παιχνίδι σε παιχνίδι, για να τελειώσουμε πρώτα αυτή τη σεζόν. Υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μέχρι το Euro και πολλά μπορούν να αλλάξουν».